El PPCS és solució per als 39 municipis afectats per l’apagada del contracte elèctric de la Diputació de Castelló en plena escalada de la llum

El Partit Popular de Castelló és urgent una solució per als 39 municipis de la província afectats per l’apagada del contracte elèctric que van signar amb la Diputació a través de la central de compres i el servei del qual van deixar de rebre fa mesos per la renúncia de l’empresa. La portaveu adjunta del PP a la Diputació, María Ángeles Pallarés, denuncia que el PSOE que “no hagi ofert encara cap solució als ajuntaments que van apostar per contractar el servei a través de la Diputació”. “El Govern socialista de la Diputació està permetent que hi hagi municipis de primera i de segona en un servei que és bàsic per a qualsevol ajuntament i per als veïns”, denuncia María Ángeles Pallarés.

“Mentre la Diputació ha tornat a portar a ple l’aprovació d’una extrajudicial de crèdit de subministrament elèctric per valor de gairebé 17.000 euros per pagar la llum de diferents contractes de la institució corresponents al mes de maig, els 39 ajuntaments afectats per la renúncia de l?empresa energètica es veuen abocats a buscar-se la vida per pagar cada mes el rebut de la llum”, critica Pallarés.

La portaveu adjunta del PP a la Diputació ha recordat la situació en què es troba, per exemple, l’Ajuntament de Moncofa, “que ha multiplicat gairebé per quatre el cost de la factura de la llum el primer semestre en passar de 115.000 euros 432.000, un 373% més”. “És lamentable que després de mesos en aquesta situació en què es troben 39 municipis que van confiar a la Diputació per contractar el servei elèctric, continua sense existir informe de contractació”, indica Pallarés.

“Aquesta situació està creant municipis de primera i municipis de segona a la província de Castelló, i la solució l’han de donar el Govern de la Diputació, els ajuntaments estem adherits a una central de compres que el PSOE gestiona i per això la solució està a les mans”, reclama la portaveu adjunta del PP.

“Els 39 ajuntaments afectats estem asfixiats pel pagament de la llum i, per això, exigim a la Diputació que aporti solucions mitjançant una línia d’ajudes econòmiques per als municipis que s’han quedat sense xarxa pel que fa al contracte d’electricitat”, exposa la diputada. “És inaudit que el PSOE de la Diputació encara no hagi iniciat un nou expedient i aboqui els municipis a pagar el cost del rebut elèctric a preu indexat de mercat”, afegeix.

En el cas dels municipis més petits, la situació davant l’escalada del preu de la llum és encara més preocupant en comptar amb menys recursos. En aquest sentit, la portaveu adjunta del PP de la Diputació posa com a exemple el seu propi municipi, ja que és alcaldessa de Canet lo Roig. “L’Ajuntament de Canet lo Roig va pagar al març una factura de la llum per valor de 5.800 euros, quan el mateix mes de l’any passat van ser 1.900 euros, un 205% més, és a dir el triple”, recorda Pallarés.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: