El PP demana recuperar el consens en violència de gènere davant l’increment de les agressions sexuals a la Comunitat

El PPCV demana recuperar el consens al Pacte valencià de violència de gènere davant l’increment de les agressions sexuals a la Comunitat Valenciana.

La portaveu d’Igualtat del GPP a les Corts, Marisa Mezquita, ha assenyalat que “les mesures posades en marxa pel Consell de Ximo Puig contra la violència de gènere estan fracassant estrepitosament ja que la Comunitat Valenciana està entre les autonomies amb més delictes sexuals de tota Espanya” i ha demanat “recuperar el consens al Pacte valencià de violència de gènere”.

“Després d’un any de vigència de l’Estratègia valenciana de violències sexuals ratificat pel Consell el 23 de juliol de 2021, exigim una avaluació del grau d’execució de les mesures i conèixer-ne l’efectivitat”, ha indicat.

Segons el balanç de Criminalitat del Ministeri de l’Interior, els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual a la Comunitat Valenciana s’han incrementat un 43,1% el 2021 respecte al 2020. I en el primer trimestre del 2022 les violacions a la Comunitat Valenciana han incrementat respecte al mateix període de l’any anterior en un 68,3%, situant-se en 41 punts per sobre de la mitjana nacional. En només 3 mesos s’han produït 509 delictes sexuals, 69 dels quals són violacions. “Això és una mitjana de sis agressions sexuals al dia”, ha afegit.

Per a Marisa Mezquita, “és evident que no anem pel bon camí i les mesures implantades a l’Estratègia fallen. La realitat és que avui dia desconeixem quines mesures s’han adoptat, si hi ha control sobre la seva efectivitat, pressupost o calendari d’implantació. No en sabem res. Exigim que se’ns informi del grau de compliment de les mesures”.

La portaveu popular ha indicat que “resulta evident no només la incapacitat dʻaquest govern de protegir les dones i nenes valencianes dʻagressions sexuals sinó que aquestes agressions s`han incrementat notablement, sobretot, les violacions”.

Mezquita ha demanat a la nova consellera “recuperar el consens trencat per Mónica Oltra al si de la comissió de treball del Pacte valencià de violència de gènere. L’autoritarisme d’Oltra va acabar amb tot consens i va trencar els llaços existents per fer-la seva exclusivament. Cal reconduir al consens amb les entitats i permetre la participació de la resta de grups polítics que volem fer aportacions i enfortir així el document que ha de regir el camí per combatre aquestes agressions contra les dones i nenes”.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: