El PP Borriana reivindica el Gremi d’Artistes Fallers i lluitarà per declarar la feina com un ofici

El Partit Popular de Borriana lluitarà per garantir la declaració de la figura d’artista faller com a ofici amb l’objectiu de reconèixer “un treball que mereix tot el nostre suport i promoció”. Carlos Solá, regidor del PP a Borriana, ha reivindicat aquesta demanda que divendres passat va elevar el Gremi Provincial d’Artistes i Artesans Fallers, amb seu provincial a Borriana, al si de la seva gala anual.

La declaració d’ofici és una demanda que el gremi reivindica des de fa anys i que exigeix ​​de la Generalitat Valenciana un compromís. “Al PP estem disposats a treballar de la mà dels professionals per aconseguir aquest títol i per defensar les seves demandes amb el desig d’enfortir una activitat que és emblema de Borriana”.

En efecte, tal com assenyala Carlos Solá, a Borriana s’imparteix el cicle formatiu de grau mitjà d’artista faller. “Som bressol d’artistes fallers, formem nous artistes i, tot i això, el Consell segueix sense reconèixer aquest treball amb la categoria d’ofici”. “Al PP estem disposats a atendre aquesta reivindicació ia lluitar-hi, perquè no té sentit que hi hagi estudiants que apostin per aquest mòdul i, una vegada cursat, el mercat no els consideri professionals en matèria perquè la seva tasca no està qualificada d’ofici” .

Per a Solà, “l’esforç i el múscul que els artistes fallers han demostrat durant tota la pandèmia és digne de reconeixement”. “Els ha tocat reinventar-se per resoldre una situació extraordinària i ara tornen amb més força. Exigint al Consell que compleixi els acords de la mesa de seguiment perquè gran part segueixen pendents”. Al PP, “estem al costat dels qui són garantia de futur per a la festa, amb l’escolta activa i el treball colze a colze per resoldre les seves necessitats. Perquè durant aquests anys s’han deixat la pell perquè els monuments prenguin el carrer i la tradició no es perdi. Tot el seu esforç mereix ésser compensat amb una defensa ferma dels seus interessos. I al PP estem preparats per fer-ho possible”, ha conclòs Carlos Solá.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: