El PP registra una iniciativa per endurir les penes per ‘okupació’ davant la indefensió dels castellonencs amb els casos a l’alça a la ciutat

El Partit Popular a l’Ajuntament de Castelló ha registrat una iniciativa plenària, en forma de Declaració Institucional, amb la qual espera obtenir el suport de la resta de grups polítics per instar el govern de Pedro Sánchez a endurir la lluita contra l”okupació’ il·legal de habitatges, especialment en el cas de les màfies organitzades.

“L’okupació’ s’ha convertit en un dels principals problemes que ens traslladen els castellonencs, quan Castelló sempre ha estat una ciutat tranquil·la i així ha de ser. Els veïns només volen viure en pau i des de les institucions públiques es té l’obligació de garantir que així sigui. El govern municipal no pot romandre impassible davant un problema que va a més a la ciutat. L’alcaldessa ha d’alçar la veu davant del seu cap de files, Pedro Sánchez i defensar els castellonencs”, assenyala la portaveu del PP , Begonya Carrasco.

Avui s’ha conegut la denúncia de màfies organitzades que actuen al PAU Lledó, a més dels aplanaments de casa a pràcticament tots els districtes de la ciutat des de fa mesos. El Ministeri de l’Interior publica que les denúncies per ‘okupació’ s’han duplicat en els darrers tres mesos a la província, de gener a juliol s’han registrat 182 casos.

En aquest sentit, la portaveu Popular apel·la a la unitat política a l’Ajuntament perquè s’aprovi dijous que ve al Ple una bateria de mesures, a proposta del PP, que persegueixen instar el govern de Sánchez, com a administració competent, que modifiqui el Codi Penal i la recuperació del delicte dusurpació de béns immobles amb penes dentre 3 i 5 anys de presó. S’advoca, a més, pel desallotjament dels okupes en un temps màxim de 24 hores.

A Castelló s’han donat casos d’okupacions il·legals d’habitatge al carrer Dean Martí; Joaquín García Girona, Marquès de Salamanca, Carrer Borriol, el Passeig Morella i ara a Calderón de la Barca. Fins i tot s’han colat okupes en un bloc de titularitat autonòmica amb lloguers socials. “Per això, proposem mesures per actuar amb contundència contra els que no compleixen la llei, tractant de donar resposta a tots els afectats per l’okupació il·legal, perquè no sentin que estan més protegits els okupes que els propietaris”, insisteix Carrasco.

“L’okupació” no només afecta els propietaris, té conseqüències d’alteració de l’ordre públic i genera inseguretat veïnal”, apunta. El 2021 es van incrementar els delictes gairebé un 30% a la nostra ciutat i el 2022 ja s’han tornat a disparar un altre 16%, sent les ‘okupacions’ il·legals d’habitatge una de les principals preocupacions dels castellonencs”. conclou.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: