El PP implantarà un servei d’assessoria a Diputació de Castelló que faciliti als agricultors l’accés a les subvencions de la PAC

El diputat provincial del PPCS, David Vicente, ha anunciat la implantació d’un servei d’assessoria i ajut des de la Diputació Provincial que garanteixi als pagesos l’accés a les subvencions derivades de la implantació de la PAC.

La proposta defensada per Vicente preveu l’assistència en la tramitació de la sol·licitud d’aquests fons a tots els professionals del camp que vulguin accedir a aquestes subvencions. Des de la tramitació de plans de millora, fins a la posada en marxa de noves instal·lacions o la guia en el procediment administratiu, “el repte és ser útils als nostres pagesos i garantir-los que tota ajuda a què puguin accedir arribi als seus camps”.

Per a Vicente, “és una obligació bàsica treballar en la reducció de la càrrega burocràtica que porten associats aquests procediments”. “És necessari i urgent revisar els tràmits ja que de vegades la complexitat dels documents a aportar per sol·licitar aquests ajuts provoca que molts professionals desisteixin. Bé perquè han d’emprar molt de temps en la seva tramitació, bé perquè el cost que suposa lliurar-ho a una gestoria per a que aquests s’encarreguin del procediment també resulta quantiós”.

En definitiva, “el que volem és acompanyar tots els professionals del camp amb un servei útil, que assessori i ajudi, que atengui els dubtes dels sol·licitants i que garanteixi l’èxit en la concessió de les subvencions”. “Aquest ha de ser el repte, i ens consta que en aquests moments professionals de totes les edats, especialment als més grans, els costa moltíssim començar aquest tipus de procediments i que al final molts abandonen per tota la càrrega que comporten”.

Per a David Vicente, a l’esperit d’aquesta mesura està “ajudar els qui són el nostre orgull”. “El treball al camp ja és de per si dur com per carregar els professionals amb més obligacions”. “El nostre desig és que la Diputació es converteixi en una institució amiga que ajudi i assessori els que necessiten ajuda. I tenim clar que els nostres agricultors ens necessiten. Treballarem per ells si així ho decideixen els veïns a partir del 28 de maig”, ha conclòs .

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: