La Cova de l’Or inaugura una nova temporada amb l’obertura del Centre d’Interpretació i el jaciment

Les visites al jaciment de la Cova de l’Or gestionades des del MARQ en col·laboració amb l’Ajuntament de Beniarrés, es reprenen aquest cap de setmana amb un recorregut suggestiu d’interès cultural i paisatgístic que s’inicia al Centre d’Interpretació ubicat al nucli urbà del municipi.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha avançat que “des del 18 de març fins al 2 juliol es durà a terme el període de visites a aquest enclavament únic de gran valor arqueològic i paisatgístic millorat els darrers anys gràcies a la intervenció de la Diputació d’Alacant, mitjançant el MARQ, amb la col·laboració municipal”.

A partir de dissabte, i prèvia concertació de cita a través del web del museu de la Diputació d’Alacant, els interessats podran accedir al jaciment, fonamental per entendre el neolític de la façana mediterrània de la Península Ibèrica, i gaudir-ne, a més, patrimoni mediambiental i paisatgístic de l´entorn de la serra del Benicadell.

La qualitat i la significació del material arqueològic trobat en les excavacions plantejades des dels anys trenta del segle XX han conclòs que la cavitat constituïa un lloc de referència social per als pobladors d’origen mediterrani que, a mitjan VI mil·lenni aC, van introduir en aquestes valls la pràctica de l’agricultura i la ramaderia.

L´accés tant al Centre d´Interpretació com al jaciment de la Cova de l´Or se circumscriu a les visites guiades promogudes per la Fundació C.V. MARQ, després del conveni subscrit amb l’Ajuntament de Beniarrés, amb l’objectiu de preservar el valor del llegat històric del jaciment arqueològic convertit a Museu de Lloc. No s’autoritza la visita lliure, sense la concertació prèvia, i l’aforament màxim és de 15 persones per passi.

Des del Centre d’Interpretació comença la visita guiada amb un recorregut pel museu i la projecció d’un vídeo per contextualitzar l’espai i el seu entorn. Des d’allà, l’itinerari prossegueix en vehicle -inclòs al servei ofert- fins a l’inici del sender que condueix al jaciment. Després d´un petit recorregut a peu, i seguint les normes dels guies, s´accedeix al´interior de la Cova.

Les reserves es poden fer a través de http://www.marqalicante.com, via mail a info@marqalicante.com, covadelor@marqalicante.com o per telèfon al 965 14 90 00. El preu és de 3 euros per a escolars i 5 euros la genèrica i l’horari actual és dissabtes i diumenges de 9.00 a 14.00 hores, amb sortides a les 09.00 ia les 11.30 hores.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: