Amparo Marco destaca el pioner lloc sanitari activat en Magdalena per a reduir la pressió hospitalària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat aquest divendres el Lloc Intermedi de Curta Estada (PICE) activat en les festes de la Magdalena dins del dispositiu sanitari i d’emergències municipal per a reduir el nombre d’ingressos i contribuir a alleujar la pressió hospitalària durant les festes fundacionals. Aquest lloc ha sigut habilitat en unes dependències municipals situades en un punt cèntric de la ciutat i està en funcionament en els dies de major afluència, encara que s’ha mantingut equipat durant tota la setmana festiva per a poder ser activat quan siga necessari.

Marco ha visitat aquesta instal·lació junt amb el president de la Comissió de Seguretat i Protecció Civil de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i regidor de Protecció Ciutadana de València, Aarón Cano, i el regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, entre altres responsables de l’àrea.

L’alcaldessa ha destacat que “aquest lloc sanitari intermedi està sent de gran utilitat per a alleujar la pressió hospitalària que sol donar-se amb motiu de les festes de la Magdalena” i ha assenyalat que es tracta d’un servei pioner “que permet atendre casos sense necessitat de ser traslladats a l’hospital i reduir els trasllats a l’hospital durant les festes”. Així, per exemple, en aquest punt es realitzen sutures que en altres circumstàncies obligarien a portar al pacient als serveis d’urgències. “És un servei únic i pioner que la seua experiència pot ser traslladada a altres municipis”, ha indicat.

En aquest sentit, Aarón Cano ha valorat positivament aquest servei i ha indicat que traslladarà aquesta experiència en el si de la FEMP. “És un servei que cobreix les necessitats de la ciutadania en unes festes multitudinàries i una experiència a traslladar en la FEMP per a la seua possible implantació en les festes populars d’altres ciutats”, ha indicat.

Per part seua, el regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, ha posat en valor “tot el dispositiu de seguretat i emergències posat en marxa per a garantir unes festes segures”, així com el Servei d’Assistència Sanitària (SAS) municipal que s’ha desplegat en diferents punts de la ciutat “per a garantir una atenció ràpida i eficaç davant qualsevol emergència sanitària”.

El PICE està dotat amb deu llits (nou per a observació i un per a pacients més greus que necessiten control de constants vitals o altres atencions). També disposa de material i dotació per a atencions sanitàries que requerisquen sèrum o medicació intravenosa, així com material per a cures. Així mateix, aquest lloc compta amb un metge, un infermer i dos tècnics d’emergències sanitàries, a més d’una UCI mòbil per al trasllat si la gravetat del pacient requereix ingrés hospitalari.

Durant el primer cap de setmana va haver-hi 22 persones ingressades en aquest lloc sanitari, una desena d’elles per intoxicació etílica i altres deu que requerien sutures a causa de caigudes o contusions. També es van realitzar atencions per lesions oculars.

El PICE forma part del Servei d’Assistència Sanitària municipal que està prestant assistència preventiva en els actes i esdeveniments de major afluència de públic i/o de major risc per a la població. Des de la vesprada del divendres i fins al dijous, aquest servei ha atés 330 persones i s’han realitzat 41 trasllats a l’hospital o centres sanitaris. D’entre les atencions, destaquen 69 per ferides de diversa consideració, 48 lipotímies i marejos, 45 afectats per intoxicacions etíliques, 25 per cremades, 20 per lesions oculars, 14 esquinços i contusions, 13 fractures, entre altres casos.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: