El PP eleva la veu dels veïns de les platges de Nules a les Corts per exigir protecció als habitatges “que són patrimoni de tots”

El Partit Popular ha aconseguit avui que la veu dels veïns de les platges de Nules es faci sentir a les Corts. Ha passat al si de la comissió de Medi Ambient celebrada aquest matí i ha tingut a Manolo Oliver, president de l’associació de veïns Mare de Déu del Carme, el seu màxim protagonista.

“Hem volgut que fossin els mateixos veïns els que exposessin les seves demandes i defensessin la protecció per a un patrimoni viu que no mereix acabar reduït a runa”, ha assenyalat Elisa Díaz, portaveu de Medi Ambient a les Corts pel Grup Parlamentari del Partit Popular. “I ho hem aconseguit donant veu als afectats, que han tingut l’oportunitat d’explicar en primera persona què està passant a Nules”.

Oliver ha pres la paraula per explicar que “els veïns només demanen solucions”. “No som tècnics i no podem decidir si són espigons o esculls artificials la solució que ha d’arribar a costa nostra”. “El que sí que sabem és que cal dur a terme actuacions per a la protecció perquè des que es va fer el port de Borriana no s’ha fet res i amb això garantir la defensa definitiva de les Casetes”.

“La llei de costes ens posa les coses molt difícils: no se’ns permet pintar, ni reparar ni rehabilitar portes o finestres”. “El problema de Nules no és el canvi climàtic, sinó un problema de barreres”, ha declarat Oliver.

Per tot això, des del PPCV, tal com ha recordat Díaz, “és necessari, com reclamem a les Corts des del 2018, que s’actuï en defensa del nostre patrimoni”. I és fonamental, tal com ha assenyalat José Adsuara, que el Govern d’Espanya deixi d’imposar prohibicions i limitacions als drets dels propietaris per començar a invertir en infraestructures que defensin la costa i protegeixin els drets dels que avui són afectats. ”.

I per això, replica Adsuar, “com hem demanat a l’Ajuntament de Nules i com reclamem a la resta de les institucions, són els veïns els que han de prendre la paraula perquè se’ls escolti. Hi ha problemes, per més que els que governen intenten maquillar-los, i cal buscar solucions a qüestions que avui els nostres veïns de les platges han traslladat als diputats autonòmics”.

Al PP “sempre estarem al seu costat”, ha coincidit Díaz i Adsuara. I ho farem “amb polítiques que treballin en defensa de les nostres costes i no les abandonin a la sort de la regressió”. “Estem preparats per ser alternativa a governs que erosionen. Estem a punt per començar a treballar, com demanem fa més d’un any amb una proposta per modificar la llei de costes i protegir els habitatges singulars que lamentablement aquest any el PSOE rebuig. Hi ha altres maneres de fer política i estem preparats per assumir el canvi que cada vegada més veïns ens demanen”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: