El PP de Castelló demana a Govern l’adopció de mesures per donar suport a la pesca d’arrossegament

El Partit Popular de Castelló ha presentat al Senat, al costat de parlamentaris d’altres zones d’Espanya, una proposta per al seu debat enfocada a que el Govern l’adopció de mesures per donar suport a la pesca d’arrossegament.

La senadora de l’PPCS, Salomé Pradas, al costat de l’diputat nacional de Castelló, Óscar Clavell, i el senador nacional Vicente Martínez, s’han reunit amb la Federació de Confraries de Pescadors de Castelló, per abordar la problemàtica. La senadora ha explicat la necessitat de consensuar urgentment amb el sector pesquer, que ha de participar en la cogestió segons el Reglament, l’OM 423/2020 de 18 de maig, de el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, modificant-la si és el cas concorde a les característiques de les nostres costes, la realitat i l’esforç fet pels pesquers d’arrossegament.

De la mateixa manera, el text de la iniciativa demana “reconèixer la pesca d’arrossegament com estratègica en l’economia blava i la seva contribució a la sostenibilitat de la Mediterrània, així com utilitzar com a indicadors permanentment actualitzades les dades de captures que la Secretaria General de Pesca rep des les diferents confraries “.

Salomé Pradas ha assenyalat que per a això, “les normes aplicables a el sector de la pesca d’arrossegament han de reflectir un equilibri entre sostenibilitat de el medi marí i rendibilitat de l’activitat econòmica pesquera”.

En un quart punt, la moció dels populars al Senat assenyala la necessitat d ‘ “establir un programa que promogui i incentivi el coneixement, la tecnologia i la innovació, amb la participació directa de el sector pesquer, que permeti seguir avançat en els models sostenibles de pesca d’arrossegament i que, a el temps, asseguri la seva activitat i l’ocupació, tant directe com indirecte “.

La senadora ha explicat que a Castelló les embarcacions en activitat de pesca d’arrossegament arriben les 65 i és una modalitat de pesca que ha fet grans esforços per anar adaptant-se a la nova realitat de l’economia blava i la sostenibilitat pesquera a curt, mitjà i llarg termini mitjançant instruments, aparells i tècniques de precisió innovadores que se sumen a procediments ja aplicats des de fa anys, com l’increment en el diàmetre de la malla de pesca.

“El Govern ha d’apostar per buscar solucions consensuades en lloc de posar traves a un sector fonamental per a la província”.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: