La Generalitat duplica el nombre de drones de vigilància i salvament per prevenir ofegaments a les platges de la Comunitat Valenciana

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha presentat a Borriana les noves aeronaus no tripulades que ha desplegat aquest estiu la Generalitat Valenciana per reforçar les tasques de vigilància i prevenció a les platges de la Comunitat Valenciana. Bravo ha destacat que per a aquesta campanya estival la Generalitat ha duplicat el nombre de drones de socorrisme i salvament de què disposa. D’aquesta manera, l’Administració autonòmica ha facilitat als ajuntaments un total de 20 dispositius a les zones de bany.

La titular d’Interior ha subratllat que aquesta campanya “intenta multiplicar esforços amb els serveis d’emergències, de socorrisme i els ajuntaments per reduir una xifra de víctimes inassumible”. Bravo ha assenyalat que fins al mes de juny s’han registrat 24 ofegaments a la Comunitat Valenciana, unes xifres que, en la majoria dels casos, podrien haver evitat”.

“Les aeronaus no tripulades han esdevingut una eina summament útil que permet la detecció ràpida de persones que estan en perill sobre el mar. Durant la campanya passada, els drons de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències van salvar 6 vides en accions directes de rescat, gràcies als 851 vols que es van dur a terme sobre un total de 2.137 quilòmetres de costa. El salvament de les sis persones justifica plenament tots els nostres esforços”, ha manifestat la consellera.

Xifres per províncies

Aquest estiu la Generalitat ha destinat aquest servei a sis municipis de la província de Castelló. Concretament, els drones ja actuen sobre les platges de Borriana, on s’ha fet una demostració, a més de Vinaròs, Peníscola, Moncofa, Alcalà de Xivert i Oropesa.

A València s’han desplegat sis unitats que operen a les localitats de Cullera, Gandia, Pobla de Farnals, Miramar, Piles, Alboraia. A la província d’Alacant, vuit localitats tenen aeronaus no tripulades. Concretament, Altea, Benidorm, Dénia, Oriola, Santa Pola, Xàbia, Guardamar del Segura i El Campello.

Gràcies a aquests nous recursos -ha afegit Bravo- “millorem la nostra capacitat de resposta davant de possibles ofegaments perquè detectarem amb més celeritat les persones en perill”. De fet -ha concretat- “les aeronaus poden enlairar-se de la base en només 5 segons i arribar a una velocitat de 85 quilòmetres per hora al lloc on s’està detectant l’emergència”.

La responsable d’Interior ha afegit que aquests dispositius vénen acompanyats d’un salvavides que, en cas necessari, es pot lliurar de manera direccionada als banyistes en situacions de risc. A més, els drones es coordinen diàriament amb els serveis de Socorrisme i Salvament dels Ajuntaments per realitzar tasques de suport a la vigilància a les zones de bany”.

Estratègia Platges Segures

La responsable d’Interior ha remarcat que l’objectiu de la campanya és salvar vides, per això la sensibilització és tan important com els equips tècnics i humans que participen en aquesta campanya. “A través de la conscienciació promovem a la nostra societat una cultura basada en la prevenció. En aquesta línia, el projecte Platges Segures abasta una estratègia global: la informació sobre les bones pràctiques i també els mitjans humans i materials perquè, com diu el nostre eslògan, No t’espatllis l’estiu. Volem tornar-te a veure. Una campanya en què volem implicar la ciutadania en la prevenció i lluita contra els ofegaments”.

Així mateix, Bravo ha recordat a la població els consells bàsics per reduir les xifres d’ofegaments a les zones de bany de la Comunitat. “És imprescindible que es respecten les banderes, banyar-se només en plenes facultats físiques, evitar el consum d’alcohol, no endinsar-se al mar sense socorrista i mantenir una vigilància especial amb els menors”, ha postil·lat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: