El ple d’Almassora rebaixa impostos a habitatges que instal·len energia solar

El ple de l’Ajuntament d’Almassora aprovarà hui la bonificació de l’Impost de Béns immobles (IBI) i el de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) als habitatges que incorporen energia solar. L’equip de govern elevarà la modificació de l’ordenança a la sessió plenària, l’última en horari d’estiu, per a reconéixer l’esforç veïnal cap al medi ambient.

 

Així, l’entrada en vigor de l’acord suposarà la reducció del 25% en l’IBI als tres períodes següents al de la finalització de la instal·lació d’aquests sistemes. En el cas de les obres, el descompte serà del 95% de la quota de L’ICIO en les construccions, instal·lacions o obres específiques que siguen necessàries per a incorporar sistemes per a l’aprofitament terme o elèctric de l’energia solar.

 

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha indicat que, una vegada que entre en vigor la modificació de l’ordenança, l’Ajuntament concedirà la bonificació a aquells interessats que la sol·liciten i l’acrediten mitjançant certificat o informe del director de les obres o redactor del projecte, a més del pressupost d’execució que suposen aquestes obres en el total del projecte.

 

La nova normativa assenyala que es beneficiaran els qui instal·len sistemes per a l’aprofitament tèrmic de l’energia solar, aquells per a aprofitament elèctric d’energia solar per a autoconsum quan no estiguen connectats a la xarxa elèctrica o aquells sistemes d’energia solar connectats a la xarxa sempre que la mateixa cobrisca almenys el 60% de la demanda elèctrica de l’immoble.

 

D’aquesta manera, l’administració local premiarà l’esforç de la ciutadania per instal·lar i consumir energia sostenible en l’àmbit privat. “Es tracta d’un incentiu per a normalitzar l’aposta per aquesta mena d’alternatives més respectuoses amb el medi ambient i que progressivament ja hem anat incorporant a edificis públics”, ha indicat la primera edil.

 

D’igual forma, la sessió plenària donarà compte del procediment d’actuació i coordinació entre la Guàrdia Civil i la Policia Local d’Almassora per a la protecció de les víctimes de violència domèstica i de gènere. A més, la corporació modificarà l’ordenança fiscal de les taxes d’ensenyaments especials, d’activitats juvenils i del servei d’activitats culturals, així com del servei d’espectacles per actuacions musicals i de teatre per a la incorporació de bonificacions amb Carnet Jove i la nova distribució de preus segons caixet d’actuacions.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: