Elisa Díaz critica la tardança de el Consell per actuar contra l’espècie invasora cactus d’Arizona a la serra d’Oriola

La portaveu de Medi Ambient de el Grup Popular en Les Corts, Elisa Díaz, ha lamentat avui la tardança de el Consell per actuar contra l’espècie invasora cactus d’Arizona, “el que està agreujant la situació de la serra d’Oriola”. “L’emergència climàtica comença a Oriola i el Consell ha trigat més d’un any en adonar-se que corre perill el Lloc d’Interès Comunitari (LIC) Serra d’Oriola”, assegura Díaz, “perquè d’haver fet cas llavors a les advertències de l’ PPCV la situació seria molt més fàcil de controlar “.

La responsable popular critica que els treballs dissenyats per la Conselleria de Medi Ambient “arriben tard i malament, perquè no solucionaran els problemes que té la Serra d’Oriola” i que “només aportaran una petita ajuda a la contenció de l’cactus d’Arizona”. Díaz ha fet una crida a la consellera Mireia Mollà perquè “dialogui i col·labori amb l’Ajuntament d’Oriola per de veritat eradicar una planta invasora que amenaça l’ecosistema”.

La diputada ha reclamat “un projecte específic i seriós, com el que es va fer en 2010-2013, amb personal qualificat per a l’eliminació de la planta invasora a les zones més altes i poc accessibles”. Perquè, en cas contrari, «no se solucionarà el problema de recolonització, afirmació que també fan els propis tècnics de la Conselleria”.

Díaz ha assegurat que “gràcies a l’PPCV es va poder reduir fa set anys el problema perquè va establir les bases per al control i contenció de la invasió, que el Consell va oblidar des de 2015 i que ara ha agreujat el problema”.

La diputada popular ha lamentat que “per la falta de treballs de manteniment i repàs a les zones en què es va actuar, aquesta espècie invasora torna a estar present per gran part de l’LIC Serra d’Oriola”. Díaz ha anunciat que el Grup Parlamentari Popular (GPP) a Les Corts va a sol·licitar tots els informes de la Conselleria de Medi Ambient “perquè doni continuïtat als treballs a la Serra d’Oriola i no es quedin en un simple pegat”.

Díaz ha advertit que “de no continuar-se amb un projecte més seriós i especialitzat i amb treballs de manteniment acabarà per caure i la Serra s’omplirà de cactus d’Arizona”. La diputada autonòmica, juntament amb el regidor responsable, Dámaso Aparicio, van denunciar fa un any la situació “perillosa” de la Serra d’Oriola i mostrar com el cactus d’Arizona ha envaït la zona, desplaçant les espècies autòctones.

“El negacionisme de l’PSOE amb aquest problema ambiental i la incapacitat de Compromís han provocat una situació límit en un paratge ambiental d’especial valor”, assegura Díaz. La diputada ha convidat a el secretari general de l’PSPV a Baix Segura, Manuel Pineda, al fet que “acompanyi els voluntaris o als brigadistes en una de les jornades d’actuació contra la invasió d’aquesta planta perquè conegui la realitat de la situació abans de tornar a fer unes declaracions desafortunades per ser totalment falses “. Així mateix, ha reclamat als socialistes que donin suport a l’PPCV en les peticions que vam realitzar per a benefici la comarca del Baix Segura “. La diputada popular, fins i tot, s’ofereix a acompanyar Pineda: “Que es calci les botes i conegui els llocs abans de parlar”, repta Elisa Díaz.

Informació i Foto: PP Comunitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: