La Diputació d’Alacant inverteix en l’última dècada més de cinc milions d’euros en la implantació de vies ciclistes a les carreteres de la província

La Diputació d’Alacant ha invertit en els últims deu anys més de cinc milions d’euros en la implantació de vies ciclistes i cicle-vianants al llarg de la xarxa viària provincial. En total s’han executat 24 actuacions que han permès la creació de més de 35 quilòmetres d’aquest tipus d’itineraris al llarg de tot el territori i en les diferents comarques que el conformen.

Millorar la seguretat a les carreteres i afavorir el transport i la mobilitat sostenible són els objectius de l’aposta de la institució provincial alacantina per aquest tipus de projectes amb els quals, a més, reafirma el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic.

El diputat de Carreteres, Alejandro Morant, ha ressaltat que “estem treballant per crear a la província d’Alacant una xarxa de vials per a ciclistes i vianants que contribueixi a vertebrar, en aquest sentit, el territori ja oferir una transport més sostenible i respectuós amb el medi ambient “.

Així mateix, ha insistit en la importància de fomentar aquest tipus de mobilitat més saludable d’acord amb el que ja estan fent molts ajuntaments en els entorns urbans com a mesura eficaç per evitar els contagis de l’coronavirus.

D’altra banda, tal com ha ressaltat el responsable provincial, el pes cada vegada més creixent de l’cicloturisme a la província, on a més molts equips professionals preparen la temporada atrets pel clima, l’orografia del territori i la seva àmplia xarxa de serveis especialitzats, ha portat a la Diputació a incrementar la inversió en aquest tipus de vies.

En aquest sentit, en els últims anys també s’han invertit més de 120.000 euros en la instal·lació de més de 450 senyals verticals al llarg de tota la xarxa viària que gestiona la Diputació per tal de millorar la protecció i seguretat dels ciclistes.

D’aquesta manera, s’han col·locat dos tipus de senyals; unes que adverteixen de la presència d’aquests esportistes i altres amb informació útil per als ciclistes en els 14 ports de muntanya que integren el mapa de carreteres provincials.

Entre les vies en les que s’han executat itineraris ciclistes i vianants en els últims anys es troben les CV-772 Sant Joan a la platja; CV-859 Sant Fulgenci a la N-332, la CV-837 en l’accés a Petrer, la CV-818 carretera de la llar provincial i Santa Faç, la CV-746 de Calp a Moraira, la CV-824 de Sant Vicent a la Alcoraia i Travessia de la Canyada, la CV-819 a Tanger-Monnegre, la CV-828 Alacant- Sant Vicent, la CV-832 d’accés a l’castell de la Mola i la CV-859 Sant Fulgenci a la N332.

La Diputació també ha implantat vies ciclistes a la CV-730 Dénia a les Marines, CV-854 Elx a Asprillas, CV-753 Benidorm a l’Albir i CV-841 en la Vereda de Sendres d’Elx.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: