El Parc Científic de la UA cerca projectes empresarials científic tecnològics per convertir-los en empreses d’èxit
L’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE) i l’Empresa Nacional d’Innovació, SME, SA (ENISA) han engegat una nova edició del programa APTENISA d’ideació i acceleració empresarial que propiciarà la detecció de 100 idees de negoci i acceleració de 30 start-up. El Parc Científic d’Alacant (PCA) participa en aquest programa en el marc del programa ua:emprèn de la Universitat d’Alacant (UA) de foment de l’emprenedoria innovadora.
Facilitar la creació de noves empreses de base tecnològica i reduir les traves que s’enfronten durant el seu creixement, donant suport així al desenvolupament d’una mida que les faci més competitives, és l’objectiu del programa APTENISA en clara sintonia amb els objectius del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya i amb la Llei de creació i creixement d’empreses.
APTENISA donarà suport a l’emprenedoria des de la idea inicial fins a la fase d’acceleració, validació del model de negoci i constitució mitjançant una metodologia comuna, basada en les metodologies Candy Innovation Model i Lean Launch Pad, a desenvolupar pels 8 parcs científics i tecnològics que participen en aquesta nova edició. El Candy Innovation Model és una metodologia basada en 4 fases (Desafiaments-Idees-Prototips-Escalat) presentada al Congrés Internacional 2017 de la IASP – International Association of Science Parks and Areas of Innovation pel Prof. Josep M. Pique de La Salle -URL. El Lean Launch Pad és una metodologia dissenyada acadèmicament pel Prof. Jerome S. Engel d’UC Berkeley que utilitza el mètode científic per validar hipòtesis de negocis combinant el Business Model Canvas i els processos de Customer Discovery, Customer Validation, Custumer Creation and Company Building .
Així mateix APTENISA, tenint en compte tant la bretxa territorial, de connectivitat com de manca de perspectiva de gènere, apostarà per impulsar iniciatives que fomentin la digitalització o implantació de tecnologies als diferents sectors, així com l’emprenedoria femenina.
A més, es complementaran les actuacions amb la capacitació i la creació d’una comunitat inversora de Business Angels a l’entorn dels ecosistemes d’innovació dels parcs científics i tecnològics perquè financin les iniciatives emprenedores en les fases més primerenques i es connectin amb els fons de capital risc i els mercats de sortida (exit plans) vinculats a empreses que innoven comprant StartUps.
Des del Parc Científic d’Alacant fan una crida a qualsevol persona o grup de persones que tinguin una idea de negoci científic tecnològic a aplicar en aquesta convocatòria que seleccionarà els 100 millors projectes emprenedors de tot Espanya per participar a “Start”, la primera de les fases daquest programa.
Esteban Pelayo ha assenyalat que “l’any passat vam ser el parc espanyol que més projectes vam aportar i vam quedar molt satisfets perquè alguns són avui una empresa emergent amb moltes possibilitats d’assolir l’èxit. A més, des del parc seguim recolzant-los en el seu desenvolupament empresarial un cop finalitzat el programa”.
Informació i Foto: Universitat Alacant