Els grups de cambra de l’OFUA ofereixen dos concerts a Còrdova i Alacant amb el patrocini de Vectalia

La Universitat d’Alacant va posar en marxa els grups de cambra de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA) patrocinats per Vectalia per oferir concerts de petit format en recintes de menor aforament als requerits per l’OFUA. Així van néixer el quartet de corda Vibrato String Quarter UA, el 2018, i el quintet de vents Maestoso Brass Ensemble UA, el 2022.

La setmana que ve ambdues formacions tenen programades dues actuacions programades per Vectalia. El primer concert es farà a l’Estació d’Autobusos de Còrdova a càrrec de Vibrato String Quarter UA, el dimarts 11 d’abril a les 19 hores; i el dilluns 17 d’abril, l’Estació de Tren ADIF d’Alacant albergarà el concert de Maestoso Brass Ensemble UA, a les 18.30 hores.

quartet-corda-ofuaEl quartet de corda Vibrato String Quartet UA va debutar el maig del 2018 al Teatre Principal d’Alacant i està format, actualment, pels violins de María García Sivera, Alba Signes i Antonio Milán Martínez, el viola Carles Soler Navarro i el violoncel de Javier Masià Martínez. El grup, que compta amb la direcció artística de Tobias Gossmann, es caracteritza per la seva versatilitat i nivell interpretatiu, abastant diferents propostes i repertoris. Han realitzat concerts al Teatre Principal d’Alacant, al Museu de la Universitat d’Alacant, a congressos i actes universitaris, així com a certàmens com el Festival Sent-Me.

El quintet de vents Maestoso Brass Ensemble UA sorgeix des del marc de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant i el projecte formatiu i pedagògic. Va debutar el juny del 2022 al Castell de Santa Bàrbara d’Alacant, dins de la presentació dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira. La seva formació principal està integrada per Javier Lasarte (trompeta), Marc Gosálvez (trompa), Ángel Belda (tuba), Pau Llop (trombó) i Nacho Civera (trompeta). El grup permet sumar amb intensitat i rigor el repertori camerístic de cartell grups de cambra diferents conjunts instrumentals al repertori de la música orquestral, ampliant així l’espectre i la versatilitat de l’OFUA íntegrament.

Repertori Concert Vibrato String Quarter (11 d’abril. Estació Autobusos Córdoba)

· Adagi en sol menor (Albinoni)
· Pizzicato Polka (J. Strauss)
· Cavalleria Rusticana – Intermezzo (P. Mascagni)
· Rumanian Folk dances (B. Bartok)
· Per un cap (C. Gardel)

Repertori Concert Maestoso Brass Ensemble (17 d’abril. Estació de Tren ADIF Alacant)

· Fanfare from Orfeu (C. Monteverdi)
· Torejador (G. Bizet)
· Rondo Alla turca (W. A. Mozart)
· White rose elegy (Caleb Hudson)
· Vals Peruà (Enrique Crespo)
· Gabrieles song (Stefan Nilsson)
· Just a Closer Walk – Arranjament de Canadian Brass (Don Gillis)

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: