El nou contracte del servici d’ajuda a domicili de València incrementa un 57 % el pressupost i duplica el nombre de persones beneficiàries

El nou contracte del servici municipal d’ajuda a domicili passarà de 25.600.914 a 59.647.266 euros de pressupost en els pròxims quatre anys, i de les 1.808 persones beneficiàries que hi ha actualment a 4.320. A més, s’augmentaran les hores de prestació, de 5 a 10 setmanals, també els caps de setmana i festius, i s’incorporaran nous servicis, com ara el de podologia, perruqueria, fisioteràpia o atenció psicològica. La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, ha informat hui de les millores que contempla el nou contracte, la licitació del qual aprovarà la Junta de Govern este divendres. Està previst que estiga adjudicat i en marxa entre els mesos d’octubre i novembre.

Lozano ha detallat les millores que presentarà el nou contracte del servici d’ajuda a domicili, conegut com a SAD: “increment de pressupost, increment del nombre d’hores d’atenció, increment del nombre de beneficiaris, la incorporació del SAD específic per a persones en situació de dependència, noves figures professionals, nous servicis i ampliació d’horari”. El pressupost passa de 25.600.914 a 59.647.266 euros en quatre anys, això és, s’incrementa en un 57 %, la qual cosa permetrà estendre’s a més usuaris. De les 1.808 persones beneficiàries que hi ha actualment, s’arribarà a 4.320. “En estos moments només tenim 140 persones que han sol·licitat el servici i estan a l’espera de rebre’l, una xifra molt bona perquè la mitjana dels anys anteriors era de uns 500 casos en espera”, ha explicat la regidora Isabel Lozano. “Evidentment amb el nou contracte ens quedarem sense persones en espera i preveiem cobrir la demanda dels pròxims quatre anys, que sempre va a més perquè la població va envellint”.

Així mateix, pugen les hores de prestació del servici: de 5 a 10 setmanals per usuari fins a un màxim de 56 mensuals. L’horari del SAD en estos moments és de 7 a 20 hores de dilluns a divendres. Ara s’ampliarà entre les 7 i les 22 hores de dilluns a dissabte i, en aquelles situacions que ho requerixen, també els diumenges i festius. D’altra banda, s’afigen nous servicis, com ara el de podologia, perruqueria, fisioteràpia rehabilitadora, infermeria, teràpia ocupacional, integració social, activitats socioculturals, cessió de claus, i neteja de xoc i desinfeccions. La regidora ha destacat la inclusió de la atenció psicològica a domicili, ja que, “com ha demostrat la pandèmia, les persones majors són les que més patixen l’aïllament i la soledat”, així com l’anomenat banc de moviment, a través del qual “l’empresa adjudicatària haurà de tindre a disposició de les persones usuàries grues, elevadors, caminadors, cadires de rodes i altre equipament per facilitar la mobilitat”.

També hi haurà més figures professionals. L’equip actual està format per 232 persones, de les quals més del 90 % són auxiliars d’ajuda a domicili i la resta treballadors socials. Amb el nou contracte el personal arribarà als 368 empleats i empleades, i incorporarà per primera volta professionals de psicologia, infermeria, integració social i teràpia ocupacional. Altres servicis nous seran: una oficina de l’entitat adjudicatària a la ciutat de València, un telèfon gratuït d’atenció a les persones beneficiàries, un sistema de control de presència dels auxiliars a domicili i dispositius mòbils per als professionals.

L’Ajuntament de València assumix el 83,2 % del cost del SAD; la Generalitat, el 15 %, i el 1,8 % es finança mitjançant preu públic. “Només paga un 11,30 % de les persones beneficiàries que tenen la possibilitat econòmica”, ha ressaltat Isabel Lozano. “Això dona una idea que estem donant el servici a les persones que ho necessiten amb menys recursos”. “El servici d’ajuda a domicili, junt a la teleassistència i el menjar a casa conformen els servicis a domicili”, ha manifestat la regidora, qui ha remarcat “la importància de tots ells, però especialment del SAD, perquè les persones majors, en situació de dependència i les persones vulnerables tinguen una vida digna, estiguen cobertes totes les seues necessitats bàsiques, d’alimentació, de salut, però també emocionals, de relació amb el seu entorn”.

El SAD comprén el conjunt de cures i actuacions realitzades principalment en el domicili i en l’entorn social de la persona amb la finalitat d’atendre les necessitats de la vida diària i de donar suport personal de caràcter polivalent i preventiu, seguiment i acompanyament per a les persones i, si escau, per a la unitat de convivència, que presenten dificultats físiques, intel·lectuals, cognitives, de salut mental o socials, o es troben en situació de vulnerabilitat. L’objectiu és mantindre, en la mesura que siga possible, a la persona usuària en el seu entorn natural en les millors condicions de vida, a través de l’atenció personal, l’ajuda en la llar i l’atenció socioeducativa.

Segons ha explicat Lozano, “per evitar els monopolis de les empreses”, el nou contracte del SAD s’ha dividit en tres lots i un quart especialitzat en persones en situació de dependència, de manera que el màxim per contractar per empresa són dos lots. El 69 % de la puntuació que obtinguen les empreses candidates correspon a criteris socials.

Informació i Foto: Ajuntament de Valencia

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: