El nou Centre de Turisme i Innovació Mediterrani Rural Ports obrirà les portes el 2018

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme (AVT), Francesc Colomer, ha anunciat a Castelló que “el nou Centre de Turisme i Innovació Mediterrani Rural Ports obrirà les portes el 2018”. “Aquest any ha estat carregat de gestions administratives per fer possible aquesta realitat”, ha afegit.

Per a Colomer, “es tracta d’un projecte que dóna continuïtat a la gestió d’aquesta legislatura i concentra un conjunt d’esperances, d’il·lusions, de voluntats, d’inversió real i de contribuir a evitar la dialèctica de centres i perifèria”.

El titular de Turisme ha assegurat, que amb aquest nou centre, es materialitza la voluntat de “gestionar la gran diversitat i de reivindicar l’interior de Castelló” i que “no hi ha projecte de Comunitat Valenciana sense nord, i la Mediterrània rural és el valor diferencial de la província “.

Colomer ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació al CdT Castelló del pla de les noves infraestructures de l’Agència Valenciana del Turisme, que inclou el projecte per a la posada en marxa del nou Centre de Turisme i Innovació Mediterraneo Rural Ports, que s’ubicarà a el complex Fabrica Giner de Morella, i en què l’AVT destinarà prop de 3,5 milions d’euros.

Complex Fàbrica Giner

El complex Fàbrica Giner-Masia del Collet és l’únic conjunt arquitectònic de colònia industrial que hi ha a tota la comarca dels Ports. Dit complex ha estat adscrit a l’Agència Valenciana del Turisme i compta amb diversos immobles que ofereixen les característiques òptimes per a albergar les infraestructures i serveis necessaris per implementar polítiques públiques a favor de la qualificació, el desenvolupament i la competitivitat de les empreses, serveis, productes i destinacions d’interior de tota la Comunitat Valenciana.

Durant 2017, la AVT ha realitzat totes les tasques administratives prèvies que permeten ara licitar un conjunt d’obres que convertirà, a finals de 2018, a aquest complex en un centre de referència dins i fora de la Comunitat en formació, innovació i acceleració empresarial així com en el desenvolupament de productes.

Rehabilitació Nau de Telers i Nau del Tint

La materialització d’aquesta actuació es va a donar en dues fases; una primera, la rehabilitació de dues antigues naus, de telers i del tint, icones de l’arquitectura industrial de la segona meitat del segle XIX, per convertir-les en espais que facilitin la generació de coneixement compartit entre els diferents agents turístics per tal de posar en valor turístic els diferents recursos patrimonials, culturals, ambientals al servei d’empreses i destins de les tres províncies.

Aquesta actuació es realitza a partir dels projectes aportats per l’Ajuntament de Morella, dins el conveni de col·laboració signat entre aquest i l’Agència Valenciana del Turisme el passat mes de juliol. La signatura del contracte d’execució d’obres es va signar el passat divendres, iniciant-se les mateixes al gener de 2018.

Pel que fa a les superfícies, la nau de telers compta amb una superfície de 1.212,10 metres quadrats i la nau del tint de 712,97 metres quadrats. El total de superfície arriba als 1.923,07m2. Per a aquesta rehabilitació l’AVT destinarà 555.893,46 euros i està previst que les obres finalitzin al maig de 2018.

Nou Centre de Desenvolupament i Acceleració de l’Interior de la CV

La segona fase d’obres contemplarà la rehabilitació de dos edificis, el corresponent a l’antiga residència de treballadors especialitzats, així com de les antigues cavallerisses, a més de la rehabilitació de l’antiga nau de llana en brut. Donant lloc en el seu conjunt, al nou Centre de Desenvolupament i Acceleració de l’interior de la Comunitat Valenciana.

L’anunci de licitació de l’obra es va publicar el passat 29 de novembre i en data 15 de desembre. La superfície sobre la qual s’actuarà és de 2.902,02 metres quadrats. L’inici de les obres està previst per a abril de 2018, i després, als 6 mesos d’execució estimats necessaris per a la seva culminació, finalitzarien a l’octubre d’aquest mateix any. L’import d’aquesta actuació ascendeix a 2.877.280,18 eruos (IVA inclòs).

Descripció i funcionalitats del nou CdT

El nou CdT estarà format pel conjunt de dos immobles, d’una banda, el corresponent a l’antic hotel o residència de treballadors on es desenvoluparan les activitats més pròpies d’un CdT i aniran instal·lades les cuines per a formació, així com els dormitoris dels alumnes en pràctiques.

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: