Cultura

El Museu de les Ciències incorpora cavallets de mar en un aquari del Bosc de Cromosomes

El Museu de les Ciències ha incorporat a l’exposició ‘Bosc de Cromosomes’ diversos exemplars de cavallets de mar, en concret Hippocampus abdominalis (Cavallet de mar panxut), un dels més grans que hi ha.

Aquests curiosos peixos es poden contemplar a l’aquari instal·lat al mòdul dedicat al cromosoma 11 on s’explica la regeneració cel·lular. Alguns dels gens humans implicats en el procés de la cicatrització de la pell, com ara el MMP1 i el PCDH16, es troben en aquest cromosoma. Atès que el procés ferida-cicatrització en un ésser humà és conegut pel públic visitant, s’ha volgut mostrar dues espècies diferents (un equinoderm i un peix) que tenen una capacitat de regeneració superior.

En concret, els cavallets de mar són capaços de regenerar els cirros dèrmics i les seves aletes. A l’aquari conviuen amb diversos exemplars d’estrelles de mar comú Marthasterias glacialis. Aquesta espècie pot produir nous braços en perdre els originals i fins i tot formar dos o tres membres on abans n’hi havia un. A més, són capaços de regenerar tot el cos a partir d?un sol braç amputat que ha conservat part del disc central.

Informació i Foto:Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint