El Museu de les Ciències acull aquesta tardor dues conferències sobre astronomia i observacions de Júpiter i Saturn amb telescopis

El Museu de les Ciències continua a la tardor el cicle de conferències ‘Astronomia’ amb dues noves cites per al públic aficionat a aquest fascinant camp. La primera serà el dijous 13 doctubre amb la conferència impartida per la doctora en Ciència Físiques Olga Muñoz, Científica titular del departament el Sistema Solar de lInstitut dAstrofísica dAndalusia (IAA-CSIC). Dijous 17 de novembre, el cicle comptarà amb la participació de l’expert Anthony Marston, de l’Agència Espacial Europea (ESA), que forma part de l’equip científic que ha participat en la posada en marxa de les operacions del Telescopi Espacial James Webb, el més potent mai construït.

Totes dues activitats són de lliure accés, prèvia inscripció a CAC i se celebren a partir de les 19.00 hores a l’Auditori Santiago Grisolía. Després de les conferències, si les condicions meteorològiques ho permeten, es farà una observació amb telescopis des del Jardí d’Astronomia de l’Umbracle. Dijous 13 d’octubre s’observarà la Galàxia d’Andromeda i Júpiter, mentre que dijous 17 de novembre els telescopis apuntaran a Saturn; ambdues observacions seran guiades per lAssociació Valenciana dAstronomia (AVA).

Els maons de l’Univers

La doctora en Ciències Física Olga Muñoz explicarà a la seva conferència que les petites partícules de pols còsmica són els maons a partir dels quals es formen els sistemes planetaris, inclòs el sistema solar. On i com es forma la pols còsmica, per què és important saber-ne la mida i com la podem caracteritzar a partir de l’anàlisi d’observacions astronòmiques o de les dades proporcionades per missions espacials són algunes de les qüestions que s’abordaran.

La següent activitat serà el 17 de novembre amb la visita d’Anthony Marston, l’expert que forma part de l’equip de l’ESA, i treballa a la missió James Webb, el telescopi espacial que ha mostrat imatges de l’espai profund. Marston abordarà com ha estat possible llançar l’observatori espacial més gran mai construït, cosa que signifiquen aquestes imatges per a la comunitat científica internacional i quines preguntes sobre l’univers podrà respondre.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: