El PPCS proposa que sigui el Consell qui assumeixi el pagament de les mútues de les festes taurines per blindar el futur de la festa

“L’objectiu del PPCS és garantir el futur de la festa del bou al carrer i per aconseguir-ho creiem que cal que el Consell financi una part dels costos derivats de les assegurances”. Així ho ha manifestat el vicesecretari de Cultura del PPCS, David Vicente, que considera que “davant la incapacitat econòmica de molts municipis a fer front a pòlisses desorbitades, és el Consell el que ha de blindar el festeig”.

Des del PPCS “tenim clar que el futur de la festa ha de venir acompanyat del suport de les institucions”. I en aquest sentit, “davant la desesperació de moltes localitats que es veuen incapacitades econòmicament per assumir els costos derivats de les assegurances, és la Conselleria de Sanitat la que ha d’apostar per protegir el festeig amb el cofinançament de pòlisses que permetin el desenvolupament del mateix sota les mesures de seguretat exigides”.

L’increment dels costos de les pòlisses, que encareixen les assegurances per al cas de bous embolats, està provocant que moltes localitats els recursos de les quals són limitats estiguin veient perillar la programació taurina a les seves festes. “I no volem que això passi perquè els qui governen el Consell, PSOE i Compromís, es neguen a ajudar”.

“Si el Consell acceptés aquesta proposta, la pòlissa baixaria per als ajuntaments que ja no s’haurien de fer càrrec dels costos derivats dels tractaments”. I amb això, “es mantindria aquest festeig que és cultura, economia, ocupació i tradició”, afirma el vicesecretari de Cultura del PPCS.

Al PPCS, assenyala Vicente, “estem compromesos, de forma sòlida i manifesta, amb el bou al carrer”. “Amb un senyal d’identitat de la nostra terra, amb una activitat que és nòmina i ocupació per a milers de famílies, i amb una cita que omple els carrers i genera ingressos a milers de negocis que de manera indirecta es beneficien d’aquesta afició tan sòlida com és la que Castelló exhibeix”. “El toro”, assenyala el popular, “té tot el futur amb el PPCS i estem preparats per defensar-lo amb propostes útils, com les que plantegem des de l’oposició, i amb decisions fermes com les que prendrem quan governem”, ha dit Vicente.

Informació i Foto: PP Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: