La Diputació d’Alacant continua impulsant centres de compostatge a la província amb una inversió de 140.000 euros

La Diputació d’Alacant continuarà treballant el 2022 per crear una província més verda i sostenible. En aquest sentit, la Comissió de Medi Ambient i Estalvi Energètic ha aprovat de manera anticipada dues convocatòries d’ajuts amb què la institució provincial destinarà prop de 270.000 euros a la creació de centres de compostatge comunitari ia la realització d’inventaris d’emissions de referència, plans dacció per al clima i informes de seguiment.

El termini de presentació de sol·licituds per a tots dos programes ja està obert i finalitza el proper 7 de desembre. “El nostre territori compta amb un patrimoni natural extraordinari que hem de cuidar i protegir”, ha assenyalat el diputat responsable de l’àrea, Miguel Ángel Sánchez, que ha afegit que, per això, “el nostre compromís amb els ajuntaments i amb la cura i protecció de l’entorn és absolut”.

D’una banda, la Diputació ha donat el vistiplau a la línia de subvencions per a la construcció i la instal·lació de centres de compostatge comunitari, dotada amb 140.000 euros. La institució impulsa des de l’any 2018 aquesta convocatòria, especialment demandada per les localitats de menor població, ja que comporta una reducció estimada del 30% a la freqüència de recollida i del 40% a les tones destinades a tractament.

“Aquests percentatges es tradueixen en beneficis econòmics, socials i mediambientals importants, ja que si baixen la freqüència de recollida i el nombre de residus que s’envia a les plantes de tractament s’estalvia combustible i disminueix l’emissió de CO² a l’atmosfera”, ha explicat el diputat.

D’altra banda, la Diputació col·laborarà amb els ajuntaments del territori, en el marc del Pacte dels Alcaldes, en la realització d’inventaris d’emissions de referència, avaluacions de vulnerabilitat i riscs del canvi climàtic, plans d’acció per al clima i l’energia sostenible (nous i integrats) i informes de seguiment quantitatius mitjançant una partida de 126.000 euros.

Aquest paquet està dirigit als municipis entre 20.000 i 50.000 habitants adherits al Pacte dels Alcaldes i/o al Pacte dels Alcaldes per al Clima i l’Energia a la Província.

Informació i Foto: Diputació d’Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: