El MUA commemora el 30è aniversari del projecte Metasíntesi amb l’exposició “Pau al fil de la vida. La pau es construeix usant-la”

Amb l’objectiu comú de fer art social per al canvi, els artistes Fernando Pérez Martín, Mar Martínez Moreno i Dora Martín Lázaro es van reunir a la Universitat d’Alacant el curs 91/92 i van crear el grup Metasíntesi, nom que va donar títol al seu primer projecte artístic conjunt.

Aquest any 2022 el projecte compleix 30 anys des que veiés la llum la seva primera exposició i, per aquest motiu, el MUA exposa la mostra “Pau al fil de la vida. La pau es construeix fent-la servir”, que s’inaugura el proper divendres 4 de novembre a les 18 hores, i romandrà oberta al públic fins al 20 de novembre. Els artistes de Metasíntesi i els tècnics del MUA afirmen que hi ha una necessitat imminent de continuar parlant de la pau, a causa de la situació actual del planeta amb les seves 65 guerres actives (inclosa l’actual a Ucraïna), les tremendes desigualtats, les injustícies socials i la accelerada degradació del medi ambient, ens recorda la necessitat urgent de continuar treballant la PAU.

El recorregut expositiu presenta el treball del Grup Metasíntesi en 3 etapes: 1a Metonímia en gris per a un desig (1991-1992). Des del llenguatge simbòlic de les sabates com a metàfora de l’ésser humà va sorgir aquest treball com a al·legat contra la guerra. Es va exposar a la Universitat d’Alacant i al Palau Gravina (actual MUBAG). 2a Metanoia (2005-2006) És l’altra cara de la moneda. Des de la mateixa metàfora de les sabates es va fer una reivindicació de la pau. Es va exposar al Museu del Calçat d’Elda; i 3a Síntesi (2006 – present) que uneix les dues cares de la realitat: “guerra-pau”, “exterior-interior”… Aquesta tercera etapa fa especial èmfasi en l’aspecte social, experimental i participatiu de l’art. Per això el Grup Metasíntesi realitza diversos projectes artístics i educatius de caràcter nacional i internacional, apropant l’art a tots en la seva essència més genuïna a través d’experiències artístiques grupals.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: