Almassora inicia la creació de la seua Agenda Urbana per a enguany

L’àrea de Desenvolupament Local de l’Ajuntament d’Almassora ha iniciat els tràmits per a crear l’Agenda Urbana del municipi. Aquest document estratègic, sense caràcter nominatiu, està de conformitat amb els criteris establits per l’agenda 2030 nacional, a més de posar en ordre les accions que es vulguen executar a curt, mitjà i llarg termini. L’Agenda Urbana d’Almassora és un mètode de treball per a tots els actors, públics i privats, que intervinguen en la localitat i busquen un desenvolupament equitatiu, just i sostenible des dels seus respectius camps d’actuació.

L’equip de govern ha impulsat aquesta acció pels següents motius: definir un Pla d’Acció d’Agenda Urbana, aconseguir objectius de desenvolupament sostenible marcats per la Unió Europea, posar a la disposició de la ciutadania una eina planificadora per a transformar Almassora, traçar un full de ruta amb l’any 2030 en l’horitzó, articular projectes estratègics que aborden les problemàtiques del territori local, fomentar el treball en equip entre els agents polítics i socials, situar al municipi com a referent de bones pràctiques en política urbana i estar més ben posicionat per a la captació de fons econòmics.

El consistori ja treballa en les cinc fases que permetran el desenvolupament de l’Agenda Urbana a Almassora: recopilació d’informació a nivell intern per part de cada departament de l’Ajuntament, diagnòstic de la situació de la realitat urbana del municipi, formulació estratègica de l’Agenda Urbana d’Almassora basada en l’estatal, creació d’un Pla d’Acció Local que continga els programes i projectes a desenvolupar en un horitzó de huit anys i, finalment, la comunicació i participació de la ciutadania per a garantir la democratització, transparència i claredat del projecte i involucrar al veïnat.

D’aquesta manera, el consistori ha facilitat un enllaç perquè el públic interessat puga participar en l’elaboració de l’Agenda Urbana d’Almassora i que la redacció del projecte compte amb la participació ciutadana. L’enllaç és el següent: https://forms.gle/*CBeEC8BkSSLw2Xah7. Així mateix, els tècnics de diferents àrees de l’Ajuntament també han enviat el formulari a través de correu electrònic a diversos participants dels consells municipals amb l’objectiu d’arribar a les màximes persones possibles.

Finalment, l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ja ha dirigit diverses reunions acompanyada per altres membres de l’equip de govern i personal del consistori amb l’objectiu de donar-li forma al projecte. “A nivell administratiu és un dels projectes que volem iniciar abans de finalitzar l’any, a més volem implicar la ciutadania d’Almassora perquè formen part de la creació de l’Agenda Urbana del nostre municipi”, ha afirmat la primera edil.

Informació i Foto: Ajuntament d’Almassora

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: