El Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA celebra el X Aniversari

El Màster en Interpretació de Guitarra Clàssica de la UA compleix deu anys i començarà un nou curs acadèmic amb un acte institucional que tindrà lloc demà divendres 14 de gener, a les 18:30 hores a les instal·lacions de la Seu Ciutat d’Alacant ( Sant Ferran, 40).

La rectora Amparo Navarro presidirà la cerimònia inaugural, un esdeveniment que comptarà amb les intervencions de la directora del Màster, Carmen Marimón, del director acadèmic, Ignacio Rodes, el regidor de cultura de lAjuntament dAlacant, Antonio Manresa i de representants la Diputació dAlacant . Durant l’acte es procedirà al lliurament de beques atorgades per l’Associació Guitarra Espanyola de la Comunitat Valenciana i per Guitarras Alhambra. En aquesta edició han estat becats tres guitarristes d’excepcionals qualitats: Brandon García, natural de Mèxic, ha rebut la beca de l’Associació, i Arturo Vera de Mèxic i Jairo Rosales de Bolívia, les beques de Guitarras Alhambra. Durant l´acte també es projectarà un audiovisual del primer any 2013 i s´oferirà un petit recital de guitarra per part de dos dels estudiants becats aquest any.

Els responsables del Màster afirmen que “es consolida la vocació internacional del Màster, que atrau estudiants de tot arreu del món. Durant aquesta primera dècada han vingut a Alacant estudiants de 40 nacionalitats diferents”. Aquest vessant internacional es manté també aquest any també amb la presència de guitarristes procedents de Canadà, Mèxic, Estats Units, Bolívia, Perú, Tailàndia i Kurdistan, que passaran sis mesos rebent classes dels mestres més importants del món, entre els quals hi ha David Russell, Manuel Barrueco, Álvaro Pierri, Paul O’Dette, Ignacio Rodes, Fabio Zanon, Xavier Díaz-Latorre i Brasil Guitar Duo.

Un any més serà el guitarrista escocès establert a Vigo i un alacantí més, David Russell, l’encarregat d’impartir el primer curs del màster dedicat a la música per a guitarra del segle XIX. Russell obrirà també el X Cicle de Guitarra a l’ADDA, amb un recital el dissabte 15 de gener amb obres de Kuhnau, Scarlatti, Lackenbacher i Morel

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: