La Cursa de la Dona arriba a més de 1.000 participants a Borriana a la sisena edició

Després de dos anys sense poder celebrar-se de manera presencial, la sisena edició de la Cursa de la Dona de Borriana celebrada avui ha tornat a superar totes les previsions quant a participació, ja que més de 1.000 persones s’han donat cita a mig matí a la Piscina Municipal de la ciutat per prendre part d’un esdeveniment on ha tornat a destacar el caràcter solidari, i que han convertit la jornada en un model de sororitat, d’unió i de reivindicació justa.

Gràcies al creixement de la “marea rosa” de Borriana, en aquesta carrera solidària coordinada per la Fundació Le Cadó s’ha aconseguit recaptar un total de 3.500 euros que es destinaran íntegrament, un any més, a projectes de recerca per a la lluita contra el càncer de mama de repercussió nacional.

La cursa és una trobada popular de 5 km de “solidaritat” a través del vial del Port fins a la zona marítima i tornada fins a Borriana, a l’organització de la qual col·labora activament el Servei Municipal d’Esports (SME) de Borriana, que ha organitzat una vegada més unes activitats físiques prèvies a la sortida i en finalitzar la prova no competitiva.

Abans de la sortida de la cursa, l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, amb la regidora d’Igualtat, Maria Romero, i representants de la Fundació Le Cadó han lliurat el xec dels 3.500 euros recaptats al director de la Càtedra Activitat Física i Oncologia de la Fundació José Soriano Ramos de l’UJI, Eladio Collado.

A més, durant els moments abans a l’inici de la cursa, les representants municipals també han mostrat el seu agraïment als departaments municipals, les entitats i empreses col·laboradores “pel seu compromís social, així com el suport per continuar fent créixer cada any una Cursa de les Dones no competitiva que ja en el sisè any ha augmentat la participació passant de 400 el primer any a les més d’un miler en aquesta edició”.

Per la seva banda, la presidenta de la Fundació Le Cadó, Elvira Monferrer, ha mostrat la seva satisfacció per la “massiva participació” i ha destacat la “extraordinària implicació de la societat burriana”, que ha demostrat una vegada més ser “generosa i solidària amb aquesta iniciativa” en què col·laboren de forma “molt proactiva”.

Les persones participants que han completat la marxa fins arribar a la línia de meta situada al costat de la Piscina Municipal han pogut gaudir dels aliments i refrigeris, i del repartiment i sorteig dels diferents productes oferts per les marques col·laboradores a l’esdeveniment.

Així, amb les samarretes emblemàtiques de color de rosa dissenyades per Jacobo Ventura i l’alegria de les més de mil dones i molts homes que s’han donat cita a la Cursa de la Dona, s’ha tancat una sisena i multitudinària edició que, en paraules de les representants municipals, “mostra la força i les ganes de les dones de la nostra ciutat per ser protagonistes a qualsevol àmbit social de Borriana, com en aquest cas que uneix esport i solidaritat”.

Col·laboradors

Elvira Monferrer i Maria Josep Safont han volgut agrair al dissenyador de la imatge d’aquest any de la cursa, Jacobo Ventura, de la Col·lecció Alexandra, ia les entitats i empreses participants la seva col·laboració a la sisena edició de la Cursa de les Dones: l’Associació de Veïns del Port, la Caixa Rural i la Federació de Comerç de Borriana per ser “altaveus” de la iniciativa i ajudar a l’organització.

Col·laboren en aquesta Cursa de la Dona entitats i empreses com l’Institut Grimalt, Col·leccions Alexandra, Sanycces, Avramar, COINPA, Pastisseria La Palma, Rosquilletes Fines, Caixa Rural, Clínica Granell, Supermercats Taula, Grupoom, Gufresco, Taula Gourmet, Videca, AAVV del Port, Federació de Comerç de Borriana, Punt de Neu, Flor de Vida i Fundació Le Cadó.

Recaptació

La recaptació aconseguida a la Cursa de la Dona d’aquest any es destinarà concretament a un estudi sobre la menopausa com a conseqüència dels tractaments oncològics que realitza amb 60 dones la Càtedra d’Activitat Física i Oncologia de l’UJI de la mà de Fundació José Soriano Ramos i de la Fundació Le Cadó.

Le Cadó també destinarà 2.500 euros més a un estudi sobre el càncer de mama en dones menors de 35 anys que realitza l’Institut de Recerca Sanitària de València, Incliva, així com l’estudi sobre el genoma del càncer de mama hereditari que dirigeix ​​l’Hospital Provincial de Castelló.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: