El MARQ celebra una marató sobre cultura Maya per desvetllar al públic els secrets d’aquesta civilització

Informació i Foto: http://www.diputacionalicante.es

El Museu Arqueològic d’Alacant prepara una intensa setmana dedicada a la cultura Maya per apropar al públic, amb entrada lliure, la història d’aquesta misteriosa civilització. Dimarts que ve 17 d’octubre se succeiran al llarg de tota la jornada diverses conferències en què acadèmics i experts abordaran aspectes com l’estructura d’aquesta avançada societat, el seu urbanisme, la seva escriptura jeroglífica o la seva pintura.
 
         Amb entrada gratuïta, limitada a la capacitat de la sala i prèvia inscripció a través de http://www.reunionescientificas.marqalicante.com, la ciutadania podrà escollir entre xerrades tan interessants com la que oferirà a les 10:30 hores Cristina Vidal sobre ‘La societat Maya a través de l’Art ‘. Una hora més tard Gaspar Muñoz parlarà sobre ‘L’esplendor de l’arquitectura Maya’ i a les 12:00 hores ‘L’urbanisme i la ciutat Maya’ seran disseccionats per Nuria Matarredona i Andrea Peiró.
 
         ‘Els Maies de prop’ a càrrec de Miguel Rivera a les 12:40 hores o ‘L’escriptura jeroglífica Maya i l’art dels mestres de’ a les 13:15 hores de la mà d’Ana García i Alfonso Lacadena seran altres de les ponències que acollirà el MARQ.
 
         Després d’elles, arribarà ‘La pintura mural Maya’ a les quatre de la tarda amb María Luisa Vázquez i mitja hora després Patricia Horcajada s’encarregarà de mostrar ‘La reialesa Maya en l’escultura i el relleu’.
 
         Finalment, la marató sobre Maies conclourà amb una taula rodona en què es posaran sobre la taula dubtes, preguntes, aportacions i consultes, tant dels ponents com dels espectadors.
 
‘La Escóbula de la Brúixola’
 
         Així mateix, per completar aquesta setmana sobre la cultura Maia, ‘La Escóbula de la Brúixola’ gravarà el seu programa en directe des del museu alacantí el dissabte 21 d’octubre a les 19:00 hores. L’entrada serà lliure i gratuïta per a totes les persones que vulguin presenciar-in situ.
 
         Aquest espai radiofònic de divulgació es caracteritza per abordar diferents temes històrics sobre els quals a dia d’avui encara recauen incògnites i secrets per desvetllar. En aquesta ocasió ‘La Escóbula’ viatjarà fins a terres alacantines per a registrar un podcast dedicat al món dels Maies.
 
         El MARQ continua batent rècord de visites després de rebre en els primers mesos d’exposició de ‘Maies. L’enigma de les ciutats perdudes ‘al voltant de les 50.000 persones. La mostra internacional, que es podrà veure fins al mes de gener de 2018, exhibeix més de 200 objectes procedents, principalment, del Museu Nacional d’Arqueologia i Etnologia de Guatemala. L’excepcional muntatge que acompanya l’exposició ocupa les tres sales temporals del museu alacantí amb vestigis tan destacats com l’escultura d’un home amb atributs de jaguar, una màscara de jade o esteles, plats i encensers

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d