El Grau Oficial en Turisme i títol propi GIHO de Florida Universitària aterra a València

El present curs 2020-2021 ve carregat de canvis per al Grau Oficial en Turisme i títol propi en Gestió Innovadora de l’Hospitalitat i de l’Oci (GIHO). El Campus València de Florida Universitària serà l’espai en el qual l’alumnat de Turisme i GIHO es prepari per als nous reptes d’innovació, sostenibilitat i creativitat que ha d’afrontar el sector. La realitat, una vegada més, serà el camp de treball i d’estudi i preparació de l’alumnat de Florida Universitària.

Els nous professionals aprendran a les instal·lacions de Campus València de Florida Universitària les metodologies més innovadores com el Design Thinking, SCRUM o Lean Startup en la gestió de Smart Destinations. Aquest curs Florida Universitària ha fet un esforç addicional conscient que el sector necessita professionals que liderin iniciatives i superin amb èxit reptes complexos derivats de l’actual conjuntura de pandèmia mundial.

Per aquest motiu, l’equip docent ha elaborat una programació adaptada als nous temps amb competències transversals que es caracteritzen per la creativitat, la innovació i l’adaptabilitat i contribució a l’entorn. De fet, la sostenibilitat serà un dels eixos que estructuren i protagonitzin la programació dels tres cursos.

Es tracta d’un dels principis fundacionals de Florida Universitària presents en la formació dels cicles i graus que imparteix com a cooperativa responsable i promotora de l’acompliment dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) de Nacions Unides.

“Aquest curs l’objectiu és que l’alumnat desenvolupi un mateix projecte -cada curs amb una especialització-, de cara a l’turisme rural sostenible dirigit a pal·liar la despoblació”, explica Mercedes Aznar, coordinadora de l’grau en Turisme i de l’títol propi GIHO a Florida Universitària.

En aquest sentit, es treballarà amb un petit municipi de l’Espanya despoblada en què l’alumnat realitzarà i experimentarà amb un projecte real. Finalitzat el curs, el presentaran in situ a l’municipi i als agents implicats. “La finalitat és que ens acostem a aquesta població per plantejar el repte i veure la seva resposta (en algun moment de setembre o principis d’octubre)”, explica Mercedes Aznar.

L’itinerari de el nou curs de l’Grau en Turisme i GIHO 2020-2021 assumeix el nou context digital i les estratègies, planificació i gestió de tecnologies per donar resposta a un perfil de turista híper-connectat, que empra les TIC per resoldre tots els aspectes relacionats amb el seu viatge, que en l’actualitat la recerca seguretat en matèria sanitària també. Les seves eines són: cercadors per trobar destinacions, la reserva de vols o check-in en els hotels o l’ús d’aplicacions per localitzar llocs d’interès. Per a això, en aquest grau de Florida Universitària s’apliquen coneixements en tecnologies com la realitat virtual i augmentada, la Intel·ligència Artificial, l’ús Chatbots, Internet de les coses (IOT), Big data i Smart visual Data o Blockchain. Un altre dels blocs en aquest camp que es desenvoluparà al llarg de el curs és la gestió de destinacions turístiques intel·ligents (Smart Destinations), gràcies al seu ampli coneixement en les últimes tendències en el Turisme 4.0.

Gestió de el sector en un entorn VUCA

Florida Universitària també acompanyarà als seus estudiants per liderar projectes en l’entorn VUCA (sigles en anglès de volatilitat (V), incertesa (I), complexitat (C) i ambigüitat (A)) en el qual es mouen les organitzacions en l’actualitat. Per a això, es potenciaran aspectes com la gestió de la incertesa i el risc.

El títol propi inclou entre les seves matèries la gestió de la intel·ligència emocional, per aportar a les persones professionals habilitats socials com a major capacitat de comunicació, empatia, adaptabilitat i influència, qualitats molt demandades per les organitzacions de el sector turístic pel seu clar enfocament a l’hospitalitat , a l’oci i temps lliure.

La internacionalització, sostenibilitat, accessibilitat, creativitat i sensibilitat cap al patrimoni cultural i natural, en un entorn multicultural, seran altres eixos transversals de l’títol propi que Florida Universitària inaugurarà el curs que ve. L’objectiu és poder desenvolupar i gestionar productes turístics, tant des del punt de vista intra-emprenedor, com a emprenedor.

Programa dissenyat i impartit per professionals

La Unitat de Turisme de Florida Universitària ha comptat amb el suport de persones professionals i expertes de el sector per desenvolupar aquesta nova especialització. GIHO complementa el claustre docent amb la participació de professionals de primer nivell entre ells, persones directives, empresàries, consultores i proveïdores de l’ecosistema tecnològic i d’innovació en el sector turístic.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: