El Govern valencià reafirma el seu suport a la població palestina ajornada i al treball de UNRWA

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i la directora general de Cooperació Internacional a al Desenvolupament, Xelo Angulo, han mantingut una trobada amb la directora executiva d’UNRWA Espanya, Raquel Martí, i la delegada a la Comunitat Valenciana, Sara Gimeno, una trobada que ha vingut marcat per la manca de recursos de l’agència, derivada de la retirada de 365 milions de fons per part de govern d’Estats Units.

La consellera de Cooperació ha reafirmat el suport de el Govern valencià a la població palestina desplaçada i a la feina que realitza l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient al llarg de la seva història, una tasca que ha qualificat de “necessària i imprescindible en una situació que es ve arrossegant 70 anys i que a tots ens agradaria que no existís “.

Pérez Garijo ha assenyalat que, des del Govern valencià, “sempre s’ha col·laborat amb UNRWA per intentar pal·liar el problema dels refugiats a Palestina i en el qual és fonamental l’ajuda que arriba des de l’Agència de Nacions Unides”.

Així mateix, la consellera de Cooperació ha assenyalat que “escoltem a tots els agents de la cooperació, incloses les agències internacionals”, al que ha afegit que “estem treballant amb UNRWA i les diferents agències en el procés participatiu per elaborar el V Pla Director de la Cooperació Valenciana 2021-2024 “perquè, en paraules de Pérez Garijo,” és essencial que presentin les seves idees i propostes per intentar avançar entre tots en el camí de les ajudes humanitàries “.

La Generalitat ha destinat 3,9 milions d’euros a 20 projectes desenvolupats sobre el terreny per UNRWA entre 2016 i 2020, quantia que representa un 4% de l’total de fons que han rebut els diferents agents de la cooperació.

UNRWA és l’Agència de Nacions Unides per a la població refugiada de Palestina al Pròxim Orient. Una comunitat de 5,6 milions de persones, gairebé la quarta part de la població refugiada de el món. D’UNRWA depenen un total de 28.000 treballadors i treballadores palestins desplaçats i necessiten 38 milions d’euros mensuals per pagar salaris, situació que s’ha vist agreujada per la retirada de fons dels Estats Units.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: