La Generalitat adjudica la instal·lació del sistema de protecció automàtica entre Sangueta i Porta del Mar en la Línia 5 del TRAM d’Alacant

La Generalitat ha adjudicat a Siemens Rail Automation SAU per 438.835,68 euros, IVA inclòs, la instal·lació del Sistema de Protecció Automàtica de Tren (ATP) en el tram tramviari Sangueta-Porta del Mar de la Línia 5 de TRAM d´Alacant (Plaça La Corunya-Porta del Mar).

ATP és un sistema de seguretat que supervisa la conducció en trens i tramvies, que aplica el fre d’emergència o impedeix altres accions quan no es compleixen algunes condicions de seguretat ja establides.

Recentment, la Generalitat també ha adjudicat per valor d’1.083.018,20 euros, IVA inclòs, l’actualització de la senyalització del referit tram.

Totes dues obres de millora formen part dels treballs previstos en la L5 per a millorar les seues prestacions i homogeneïtzar les instal·lacions, dotant-les dels estàndards de qualitat i seguretat establits per al conjunt de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant.

Aquesta nova connexió tramviària entre la ciutat d’Alacant i la zona de Platja de Sant Joan va entrar en servei el 10 de juny del passat any, una vegada completades les obres del túnel de Serra Grossa, que permet la circulació en doble via, en un tram que anteriorment amb una sola via actuava com un coll de botella i impedia introduir més tramvies a la circulació.

Característiques de la L5

La Línia 5, amb 8,7 quilòmetres de longitud, coincideix en el recorregut amb l’actual Línia 4 en quinze parades, des de Plaça de La Corunya a Sangueta, i compta amb dues parades pròpies en les estacions de la Marina i Porta del Mar. El traçat aprofita la plataforma de l’anterior Línia 4L de 1,2 quilòmetres entre Porta del Mar i Sangueta que va suspendre el seu funcionament a l’estiu de 2013.

Gràcies a aquesta línia, FGV ha recuperat i ampliat les possibilitats de connexió amb les zones de la platja del Postiguet, moll de Llevant, Port d’Alacant, Esplanada, Ajuntament o el centre històric, tant per a les persones residents en Platja de Sant Joan com de les poblacions de més al nord de la província.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: