El Govern de Costa Rica estudia el model de treball amb homes maltractadors impulsat per Igualdad per adaptar-lo al seu país

Una delegació de Costa Rica s’ha traslladat a la Comunitat Valenciana per conèixer de primera mà el model de treball amb homes maltractadors impulsat des de la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb l’objectiu de poder adaptar-lo a les polítiques de lluita contra la violència de gènere impulsades des del seu país.

El secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, ha rebut aquesta delegació, encapçalada per la ministra de l’Institut Nacional de les Dones (INAMU), Cindy Tatiana Quesada Hernández, interessada en les polítiques engegades per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per lluitar contra la violència de gènere i masclista, especialment en relació amb la intervenció amb homes agressors.

Durant la trobada, s’han compartit visions sobre el programa Context d’intervenció psicosocial en homes que han exercit o es troben en risc d’exercir violència de gènere, que desenvolupa la Universitat de València amb la col·laboració, des del 2018, de la Vicepresidència i la Conselleria de Igualtat i Polítiques Inclusives, mitjançant un tractament integral basat en la reeducació i la reinserció.

A través d’un conveni de col·laboració amb la Generalitat, l’equip del programa del departament de Psicologia Social de la Universitat de València porta a terme aquesta intervenció amb homes agressors “amb la finalitat de prevenir la reincidència i protegir les dones víctimes, els fills i filles d’aquestes, així com a futures parelles d’aquests homes” ha indicat el secretari autonòmic.

Per cinquè any consecutiu, ha assenyalat, el 2022 la Conselleria finançarà aquest programa “complint una de les accions contemplades al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista per promoure un canvi en la conducta d’aquests homes i prevenir la reincidència en els seus actes violents”. El programa inclou la tasca de visibilitzar i conscienciar sobre la necessitat intervenir amb agressors amb una finalitat preventiva i reeducadora.

Treball en violència de gènere

El secretari autonòmic ha destacat algunes de les línies de treball que en matèria de violència de gènere es duen a terme des de la Conselleria. Així, ha assenyalat l'”aposta” per un disseny de polítiques públiques des de la “prevenció i la sensibilització, la detecció i la intervenció, l’acompanyament i la recuperació de les dones, la rehabilitació dels agressors i la reinserció sociolaboral de les dones supervivents” .

Per tot això, ha indicat Sancho, la Conselleria ha incrementat el seu pressupost per a violència de gènere “en un 265% des del 2015”, passant dels 7,6 milions d’aleshores als 27,8 milions recollits als pressupostos d’aquest any.

També s’ha referit als canvis introduïts en 2019 a la Llei integral contra la violència sobre la dona a l’àmbit de la Comunitat Valenciana per adaptar-la al Conveni d’Istanbul del Consell d’Europa sobre la prevenció i lluita contra la violència contra les dones i la violència domèstica.

Així mateix, Rubén Sancho ha explicat com el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Machista envia “un missatge inequívoc de confrontació amb els agressors i la violència que exerceixen”, i promou, com un dels seus objectius clau, “els valors de les masculinitats igualitàries per generar nous referents d?homes”.

Per acabar, el secretari autonòmic s’ha referit a les ajudes i indemnitzacions a les víctimes que ofereix la Generalitat, així com les campanyes de sensibilització i prevenció o la creació d’una aplicació anomenada ‘D’igual a igual’ per tal d’ajudar i orientar les famílies i les joves en la prevenció, detecció i actuació davant de la violència”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: