Rebeca Torró destaca que “minimitzar l´impacte territorial a través de l´Agència Valenciana del Territori contribuirà a dinamitzar l´economia”

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, a la clausura de la I Jornada de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT) que s’ha celebrat a Elx, ha destacat que “minimitzar l’impacte territorial contribuirà a dinamitzar l’economia”.

En la seva intervenció, la consellera ha recordat que l’AVPT té com a objectiu “conscienciar sobre la protecció del territori i el compliment de la legalitat urbanística, a més de cercar solucions als problemes que se’ls presenten als municipis en matèria urbanística”. Segons Torró, l’ordenació del territori “és una eina d’integració de la protecció del territori i la seva biodiversitat alhora que genera riquesa d’una manera sostenible i resilient”.

“En un context de crisi climàtica i de transició ecològica, econòmica i demogràfica, el territori es converteix en un actiu vital per aconseguir una recuperació sòlida i viable”, ha subratllat la consellera, que ha afegit que “l’ordenació i la gestió de la Comunitat és fonamental per incrementar l’eficiència del territori i propiciar la cohesió dels diferents nivells de desenvolupament, propiciant un funcionament més equilibrat de l’economia i un aprofitament coherent i responsable dels recursos existents”.

A més, ha indicat que “la tasca diària de l´Agència i els processos de minimització que es desenvoluparan suposen una oportunitat per fer front a aquest repte d´evitar l´impacte territorial, fomentar la cultura de la disciplina urbanística, protegir el territori i aconseguir una major vertebració.

Coordinació municipal

Per a la consellera, “l’AVPT és un instrument molt potent de coordinació per als ajuntaments” que tindrà un impacte “positiu molt important, pel rendiment tangible i intangible en termes de potenciació econòmica i de preservació del paisatge”.

Alhora, ha ressaltat que, gràcies a l’Agència, Elx, que alberga la seu, “es convertirà en un referent per a la Comunitat Valenciana i l’Estat espanyol en matèria de polítiques de protecció del territori” i ha afegit que “aquesta tasca de descentralització de les entitats és vital que se’n faci”.

Finalment, ha remarcat la importància del paper col·laboratiu entre els municipis ja que, com ha afirmat la consellera, són els que millor coneixen “la realitat de la localitat, el primer contacte que té la ciutadania”. “Per això -ha continuat- cal reforçar els mecanismes d´intercomunicació immediata entre el municipi i l´Agència per poder ser àgils al´hora de reduir, i fins i tot eradicar, la indisciplina urbanística”.

En definitiva, “treballarem tots junts per defensar i difondre la potestat administrativa de la disciplina urbanística, perquè només així aconseguirem tenir una Comunitat vertebrada i cohesionada, però sobretot garantint la seva protecció i potenciant la seva diversitat”, ha conclòs.

La I Jornada de l’AVPT ‘Instruments Autonòmics en Matèria de Disciplina Urbanística: El Paper de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori’ tanca el cicle de tres sessions que s’han dut a terme a València, Castelló de la Plana i Elx. A la cloenda també hi han assistit la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Immaculada Orozco, l’alcalde d’Elx, Carlos González, el director de l’AVPT, Manuel Civera, el director general d’Urbanisme, Vicente García Nebot i el director general d’administració local, Antoni Such.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: