El Govern de Castella-la Manxa s’interessa per la gestió de residus de la Comunitat Valenciana

Una delegació del Govern de Castella-la Manxa ha visitat aquest dimarts la planta de tractament i gestió de residus d’Algímia d’Alfara, una instal·lació pionera i de referència amb un nivell de recuperació i reconversió de deixalles en recursos del 70%.

La secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón, i el director general de Qualitat Ambiental, Joan Piquer, han acompanyat la comitiva castellanomanxega, composta pel viceconseller competent en matèria de residus, la directora general d’Economia Circular, el president de la Diputació i l’alcalde de Conca.

La representació del Govern de Castella-la Manxa s’ha interessat pel nou Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana i per la nova iniciativa d’educadors ambientals en els municipis com a eina per a la reducció de residus en origen, la reutilització i el reciclatge de qualitat , així com per la posada en marxa de la nova recollida selectiva de bioresidus.

Paula Tuzón ha destacat “la nova era d’instal·lacions de tractament” desenvolupada per la Conselleria i ha posat com a exemple les plantes de Guadassuar, Elx, Xixona o les ja aprovades i en fase prèvia d’inici del Campello o Villena.

Els nous principis de l’Economia Circular de la UE, estableixen que les plantes de tractament han de disposar de cercles de triatge, davant de les antigues línies de triatge, amb l’objectiu de maximitzar els rendiments de recuperació de materials de subproductes.

En aquest sentit, la secretària autonòmica ha manifestat que “estem actuant de manera convençuda per millorar els indicadors de gestió de residus. Per a això, continuem desenvolupant nous models de gestió de residus, com la planta de compostatge rural a Ayora o els nous sistemes de recollida selectiva porta a porta i compostatge comunitari que estem dinamitzant a la Comunitat “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: