El dron de salvament s’estrena en els seus primers dies amb un rescat a les platges de Borriana

El servei de Salvament en Platges de l’Ajuntament de Borriana ha hagut d’intervenir en el rescat d’un banyista en dificultats. Els fets succeïen sobre les 13 hores de dijous 19 entre les platges de la Malva-rosa i el Grau, quan es va veure a una persona amb un flotador que es trobava allunyada de la zona de bany, en zona de navegació, i que tenia dificultat per guanyar la costa.

Aquest tipus de serveis de rescat són habituals per als serveis de salvament, però en aquesta ocasió s’ha donat una circumstància nova: en l’emergència ha intervingut un dron de el servei de rescat recentment implantat per la Generalitat Valenciana en col·laboració amb l’Ajuntament de Borriana.

Aquesta és la primera vegada que un dron intervé en el rescat d’un banyista a les platges de Borriana. En aquest cas, l’aparell, que destaca per la seva ràpida resposta, en un minut s’ha enlairat i ha arribat a la posició de l’banyista a prop de l’Grau, i ha pogut comprovar que es trobava bé i que la seva flotabilitat no estava compromesa, de manera que no ha estat necessari desplegar els salvavides amb què està equipat, sinó que l’aparell simplement ha mantingut la seva posició per orientar els mitjans que es dirigien a el lloc, garantint el control visual de la persona durant tota l’emergència.

Instants després de comprovar la situació d’aquesta persona arribava a el lloc una moto aquàtica de el servei de salvament i socorrisme, que ha estat finalment qui ha ajudat a l’banyista a tornar a una zona segura.

Amb la implementació d’aquesta tecnologia, complementària als mitjans tradicionals de socorrisme, el bany és una activitat més segura, com han pogut comprovar els diversos testimonis que es trobaven en els voltants i que s’han vist sorpresos per la mobilització d’aquests mitjans i la eficàcia amb la qual s’han coordinat, tot i haver-se instaurat el servei aquesta mateixa setmana.

Per la seva banda, des de la Policia Local adverteixen que “encara amb l’ús d’aquests nous mitjans per millorar la seguretat, cal recordar als usuaris de les platges que el millor recurs és la pròpia prudència, que ha de guiar als banyistes sempre que es trobin en un medi tan canviant com el mar “.

Per això, indiquen que “és imprescindible seguir les indicacions de personal de salvament i socorrisme així com de la Policia Local, respectant sempre les normes de bany”. “Només així podrem aconseguir entre tots unes platges veritablement segures”, subratllen els responsables dels cossos de seguretat.

projecte pilot

Borriana és un dels 10 municipis en els quals la Generalitat ha implantat el programa pilot d’ús de drones per disminuir els ofegaments a les platges valencianes.

Així, a través d’un conveni signat entre l’Ajuntament i l’administració autonòmica, s’ha posat en marxa aquest instrument que s’utilitza de forma coordinada amb els serveis de salvament i socorrisme.

Entre les funcions que poden complir aquestes naus no tripulades està la de suport a la vigilància de la zona de bany i la de realitzar llançaments de flotadors a banyistes en risc.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: