Les obres de l’Escola Infantil Príncep Felip de Borriana avancen a bon ritme i el curs començarà amb normalitat i amb el centre renovat

Les obres de renovació de les cobertes de l’Escola Infantil Príncep Felip avancen a bon ritme i el curs començarà amb normalitat el proper 6 de setembre amb el centre ja renovat.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha informat que “les obres s’estan realitzant segons el previst, pel que no afectaran l’inici de el nou curs escolar”. La primera edil ha explicat que “s’han aprofitat els mesos d’estiu per minimitzar l’impacte de la reforma en l’activitat educativa de centre i poder realitzar així aquestes importants obres d’urgència amb totes les garanties requerides”.

En aquest sentit, els tècnics de l’obra han constatat que l’aluminosi que afectava les biguetes de sostre es trobava en una fase avançada en algunes de les cobertes de l’edifici, de manera que la reforma requeria fer-se amb immediatesa per evitar tot tipus de riscos per als usuaris. Cal recordar que en el seu moment es va decidir anul·lar l’ús d’alguns espais per seguretat.

Els treballs sobre les cobertes de l’edifici tenen un pressupost de 186.224 euros i amb ells s’han substituït les infraestructures dels sostres de l’edifici i s’està impermeabilitzant el conjunt de teulades de centre.

A més, s’ha aprofitat per substituir i actualitzar les escomeses principals de les instal·lacions d’aigua i electricitat, amb més de 40 anys. Pel que, entre altres actuacions, s’han desmuntat i retirat cinc dipòsits d’aigua de fibrociment, un material que ha de ser eliminat de les construccions pel seu risc nociu.

L’alcaldessa de Borriana ha indicat a l’això que “l’edifici ja necessitava una reforma després de tants anys, no s’ha d’oblidar que la seva construcció data de 1974. Amb aquesta actuació es garanteixen quaranta anys més de vida de l’actual edifici”.

Les obres van començar a principis de juliol, a l’acabar el curs escolar, després que els usuaris de centre, primer, i els tècnics municipals, després, advertissin de l’esllavissada progressiu d’enderrocs de les biguetes autoportants d’una de les sis cobertes de centre, la més gran, que va ser fitada immediatament.

En aquest moment l’Ajuntament va encarregar una inspecció per conèixer l’estat de conservació dels sostres de l’edifici, que va confirmar la pèrdua de resistència de el ciment aluminós de les biguetes, sobretot en el bloc que correspon a l’menjador, per la qual cosa es va decidir emprendre aquesta reforma amb urgència.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: