El Cor de la GVA i Harmonia del Parnàs inaugurin el Festival Internacional de Música Antiga i Barroca

El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola s’inaugura el dilluns 3 d’agost a les 22.30 HORES al pati d’armes de l’castell de Papa Luna amb el concert ‘Qui amors té …’, de el Cor de la Generalitat i el grup Harmonia de l’Parnàs sota la direcció de Marian Rosa Montagut.

‘Qui amors té …’ es va estrenar el 19 de juliol a la 43 edició de Festival Internacional de Teatre Clàssic d’Almagro i posteriorment farà una gira per diverses localitats: Villafranca del Cid, Peníscola i Santander.

El programa d’l’espectacle ‘Qui amors té’ és una commemoració de la V centenari de la primera volta a el món, amb una significativa mostra de la música que sonava en els temps en què el portuguès Magallanes, amb el finançament de la Corona espanyola, va fer la primera circumnavegació a la Terra de la història.

La proposta musical inclou obres que sonaven en aquells anys de manera habitual a la península, cançons que procedien de la tradició popular i que fossin elaborades en composicions polifòniques pels grans mestres. L’eix conductor de la proposta és l’amor i el desamor, que pren com a títol la cançó de Joan Vázquez “Qui amors té, com dorm? Dorm cada un com pot …”.

La XXV edició de Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que se celebra de el 3 a el 12 d’agost amb un total de tretze concerts, està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, amb la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola.

A causa de les condicions de mobilitat dels artistes internacionals per la pandèmia de la COVID-19, s’ha adaptat la programació reforçant-la amb gran presència d’actuacions d’agrupacions valencianes de gran nivell gràcies a el pla ‘reaCtivem’, també amb més actuacions familiars.

D’aquesta manera, el festival comptarà amb veus valencianes destacades, com Èlia Casanova, Premi Carles Santos de la Música Valenciana a el millor disc de recuperació de patrimoni musical, o Mara Aranda en un espectacle familiar.

Pel que fa a la localització, quatre dels concerts se celebren al Palau de Congressos de Peníscola, dels quals tres seran per a públic familiar i entrada lliure. Els altres tenen lloc en l’emplaçament habitual de festival, el castell de Papa Lluna.

Cal destacar que la celebració dels 25 anys de festival s’ajorna per les condicions sanitàries fins a l’edició de 2021. D’altra banda, el disseny de l’cartell d’aquesta edició és de l’estudi castellonenc Juárez Casanova.

programació

El festival continua el 4 d’agost, a les 20.30 hores, amb el primer dels concerts gratuïts al Palau de Congressos; la formació Galeria de l’Clarobscur d’Alacant, amb Anabel Sáez a el clavicèmbal i la direcció, ens porta ‘Els colors de cor’, un espectacle per a públic familiar a partir dels sis anys.

El mateix dia a les 22.30 hores i al castell de Papa Luna, Adriana Mayer i l’Ensemble de l’Albera, de València, oferiran el concert ‘Crudelissima Clori. Filli adorata ‘.

El 5 d’agost al castell de Papa Luna actuarà l’Accademia de l’Piaccere, vinguts des d’Andalusia, amb la soprano Mariví Blasco i amb Fahmi Alqhai en la direcció i la viola.

El 6 d’agost, de nou al Palau de Congressos i a les 22.30, serà l’actuació de Jordi Savall & Hespèrion XXI, de Catalunya, en un concert sota el títol ‘Orient-Occident Diàleg de les ànimes’.

Al castell de Papa Luna el 7 d’agost actuarà Apothéose Ensemble, una formació de Madrid que, amb el títol ‘A tribute to tears’, interpretarà sonates de Georg Friedrich Händel.

El dia següent, també al castell, serà el primer dels dos concerts de Capella de Ministrers al festival, dirigits per Carles Magraner. El 8 d’agost, i amb l’actuació de la soprano Èlia Casanova, el concert ‘Mediterrània. Un mar de villanellas, nadales i cançons ‘, i el 9 d’agost, a les 19.30 hores, al Palau de Congressos, amb la veu d’Aranda,’ Tirant i Carmesina ‘, un concert per a públic familiar a partir de 6 anys amb entrada lliure.

El 9 d’agost tornen els concerts a l’castell de Papa Luna amb l’actuació de La Guirlande, vinguts d’Aragó, i el seu concert ‘Bach & sons’.

La formació valenciana Estil Concertant actuarà el 10 d’agost al castell de Papa Luna amb la soprano Olga Pitarch i Marisa Esparza a la flauta travessera i la direcció.

Tornem a Palau de Congressos amb un altre dels espectacles per a públic familiar i entrada lliure l’11 d’agost a les 19.30: Emilio Villalba & Sara Marina & Angeles Núñez presenten ‘Cantica, Magallanes i Elcano, la música d’una aventura’.

El mateix dia a les 22.30 al castell de Papa Lluna, el grup de Castelló Il Dolce Incontro, format per Rafael Quiralt, Francesca Sala i Víctor Yusa, oferiran el concert ‘Herois duo’.

Tanca el festival el 12 d’agost al castell de Papa Luna el concert de Mediterrània Consort sota la direcció de l’flautista David Antich, que interpretarà els concerts per a flauta dolça i viola de gamba de Telemann.

entrades

El preu de les entrades als concerts és de 12 euros. Hi ha un abonament per als deu concerts a l’preu de 100 euros i per a cinc concerts per 50 euros.

La venda anticipada està disponible en (consultar aquí) ia partir d’l’1 d’agost hi haurà venda al Palau de Congressos de Peníscola de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i venda al castell tots els dies de concert de 21 a 22.30 hores.

Les representacions disposaran de totes les mesures de seguretat, higiene i distanciament que exigeix la crisi del COVID19, de manera que s’han reduït els aforaments de tots els espais de festival.

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: