El Consorci de Museus uneix art i pensament amb el festival Máquina a Las Cigarreras

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i el Centre Cultural Las Cigarreras d’Alacant celebren del 22 al 24 de setembre la segona edició del Festival d’Art i Pensament Máquina, una proposta de Todo Bien que dona visibilitat a noves propostes de l’escena actual.

Per segon any consecutiu, el festival ofereix una programació gratuïta pensada per al públic més jove, amb concerts, tallers i ‘performances’ per a llançar una reflexió sobre els nous vincles relacionals, la precarietat afectiva, l’amor i la interdependència.

“Treballem per a donar suport i visibilitat a les i els artistes que comencen la seua carrera. Apostem per impulsar i posar en valor el talent jove, que al mateix temps ens ofereix noves mirades sobre el món contemporani, noves formes de pensar i d’expressar-se”, assegura el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont.

Aquesta nova edició de Máquina comptarà amb l’electrònica paisatgística de Mira Paula, el ‘bedroom pop’ de Ganges i Mori, l’obscuritat generacional de VVV [Trippin’you] i el so orgànic d’Irenegarry. L’imaginari en format DJ de Hanna Plum (Full Ternura) i Muelle finalitzarà cada dia la programació a la Caixa Negra de Las Cigarreras. La iniciativa compta amb la col·laboració de Movidas Ardilla i Cervezas Alhambra, que se suma a la celebració per a acostar la música a diferents espais i públics, convidant els assistents a gaudir d’aquestes variades propostes musicals sense pressa i amb els cinc sentits.

Máquina 2022 comptarà també amb una sèrie de tallers per a desenvolupar i compartir la temàtica d’aquesta edició. La participació en els tallers és també gratuïta, però requereix inscripció prèvia, ja que es treballarà en grups reduïts. Cremahidratante ensenyarà a crear una màquina de tatuar completament artesanal, Jaime y Manuela Currators proposen un laboratori sobre art contemporani en què analitzar problemes actuals relacionats amb l’aspecte afectiu i La Corte animarà els participants a expressar les seues inquietuds estètiques identitàries i afectives a través del cos.

Enguany, la part de ‘performance’ va a càrrec d’Andrea Jiménez amb ‘Time Bank live’, una proposta per a fer els teus desitjos realitat a canvi d’un poc de compromís, corresponsabilitat i esperit de comunitat. Durant l’esdeveniment també se celebrarà la presentació de Proyectos Afónica, de les i els estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Miguel Hernández.

Es podrà gaudir de tota la programació a Las Cigarreras i amb entrada lliure. Una programació que convida el sector més jove a reflexionar, pensar, debatre, crear, compartir, ballar i sobretot passar-ho bé.

Més informació Consorci Museus

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: