Ximo Puig ofereix a la indústria audiovisual els estudis de Ciutat de la Llum d’Alacant com a instal·lacions més modernes d’Europa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha ofert a la indústria audiovisual i cinematogràfica, en el marc del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, els estudis de Ciutat de la Llum d’Alacant com un espai amb les instal·lacions de rodatge més modernes de Europa.

El president ha participat en la presentació de la nova etapa dels estudis davant de les principals productores de cinema, associacions de l’audiovisual, institucions i premsa especialitzada en un acte que ha tingut lloc al Club de Premsa del Centre Kursaal, dins del mateix certamen.

En la seva intervenció, Ximo Puig ha assenyalat que la trajectòria d’aquests estudis és una història de persistència per part del Consell que presideix, que ha permès tornar a l’activitat i actualitzar un complex que compta amb serveis avançats de producció audiovisual i que incorpora tots els mitjans i instal·lacions necessàries per al desenvolupament de les produccions cinematogràfiques i audiovisuals en totes les fases.

Incentius “sense cometre errors del passat”

Per a Puig, la Ciutat de la Llum és un pilar cultural, formatiu i econòmic de primer ordre, i les productores són una peça fonamental per desenvolupar tot el seu potencial. Per això, ha posat aquestes instal·lacions, per a l’adaptació de les quals s’ha fet un important esforç inversor, a disposició de “grans i petites” iniciatives, i ha garantit que els incentius “arribaran fins al límit possible” i “sense cometre errors del passat” .

El president ha subratllat també que la Ciutat de la Llum és un “motor d’ocupació” i s’ha mostrat convençut que generarà un gran impacte econòmic, dins de l’objectiu de desenvolupar un potent ‘hub’ audiovisual i cinematogràfic a la Comunitat Valenciana i de convertir Alacant en un ‘cluster’ que integri l’audiovisual i també la indústria de la dada.

El president ha assenyalat que, des del 2015, la Generalitat mai no va voler donar per perdut un actiu que va arribar a sortir a subhasta, després que el Tribunal Europeu de Competència condemnés el complex per competència deslleial, i ordenés el cessament d’activitat des del juny del 2012 De fet, el 2017, la Comissió Europea va permetre a l’actual Generalitat no liquidar els actius i quedar-se els estudis i, amb posterioritat, es va aconseguir la supressió de les restriccions que impedien desenvolupar al complex activitats econòmiques fins al juny de 2027, amb la autorització de la Comissió Europea perquè els estudis hagin pogut reprendre la seva activitat des de l’1 de juliol del 2022.

“Suport absolut” del Ministeri de Cultura

La directora general d’Indústries Culturals del Ministeri de Cultura, Adriana Moscoso, ha celebrat la reobertura de Ciutat de la Llum, a la qual ha donat el seu “suport absolut” i de la qual ha assenyalat que “torna al millor moment possible”. En aquest sentit, s’ha mostrat convençuda que “jugarà un paper fonamental en l’enlairament de la nostra indústria audiovisual”.

A la presentació, que també ha comptat amb la presència de la consellera d’Innovació, Josefina Bueno, i de la consellera de Cultura de la Generalitat catalana, Natàlia Garriga, hi han estat presents nombroses productores –entre elles, Babieka, Tornasol Films i Oria Films – i representants de les plataformes Netflix i Amazon. També hi ha assistit el president de RTVE, José Manuel Pérez Tornero, i el president de Spain Film Comission, Carlos Rosado.

Ciutat de la Llum és un complex industrial audiovisual situat a Alacant, propietat de la Generalitat, a través de la seua empresa pública Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana. Aquests estudis estan considerats com uns dels millors del món, tant per les seves instal·lacions com per la seva ubicació privilegiada. Disposen de tallers de sis platós, tres edificis per a suport a les produccions, espais de suport, i dos back lots, un d’ells amb el millor tanc d’aigua d’Europa.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: