El Consell valida un encàrrec d‟emergència a Tragsa per les actuacions derivades dels danys causats pels incendis forestals de l‟estiu

El Ple del Consell ha validat l’encàrrec realitzat a l’empresa pública Tragsa, per un import de 1.059.880,29 euros per al suport logístic en les actuacions d’emergència per pal·liar els danys ocasionats pels incendis forestals que ha patit la Comunitat Valenciana estiu.

Durant els mesos de juliol i agost, la Comunitat Valenciana es va veure afectada per diversos incendis forestals. A causa de la gravetat, de la importància de les masses forestals afectades i de la proximitat a béns no forestals, la Generalitat va establir l’Índex de Gravetat Potencial a nivell 1 i 2 del Pla especial davant del risc d’incendis forestals.

De tots aquests incendis destaquen els ocorreguts els dies 13, 14 i 15 d’agost als municipis de la Vall d’Ebo, Useres i Bejís, uns incendis forestals que van exigir un gran esforç d’extinció per defensar de manera activa vides humanes, habitatges i infraestructures.

Com a conseqüència d’aquests focs, a més de l’impacte mediambiental, s’han ocasionat greus desperfectes en infraestructures, béns públics i privats, a més de conreus, i diferents explotacions agropecuàries. Per això, cal emprendre de manera immediata les actuacions necessàries per aconseguir, com més aviat millor, la tornada a la normalitat dels municipis afectats.

Atès que l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències no disposa de mitjans humans i materials suficients, a aquest efecte es proposa l’encàrrec a Tragsa per a l’execució de suport d’aquestes actuacions amb un termini d’execució de 3 mesos, comptadors des de el 30 dagost.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: