El Consell col·labora amb les universitats públiques per fomentar activitats que incorporin la perspectiva de gènere de manera transversal

El Consell ha aprovat cinc convenis de col·laboració entre la Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i les universitats públiques de la Comunitat Valenciana per fomentar activitats que incorporin la perspectiva de gènere de manera transversal, per un import global de 125.000 euros.

En el marc d‟aquesta col·laboració, les universitats desenvoluparan activitats que fomentin la igualtat d‟oportunitats entre dones i homes com una eina de cohesió i enriquiment social.

La Vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, a través de la Direcció General de l’Institut Valencià de les Dones, es coordinarà amb les universitats i farà el seguiment necessari de les actuacions previstes. Per al finançament, es destinaran 25.000 euros a cadascuna de les universitats que participen en aquests convenis.

Concretament, la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) s’encarregarà de fer l’estudi: ‘Qualitat de vida de les dones en l’àmbit rural de la Comunitat Valenciana: apoderament i emprenedoria’.

Com estableix el conveni subscrit amb la Universitat d’Alacant (UA), aquesta s’encarregarà de fer l’estudi-diagnòstic: ‘Anàlisi de gènere de les condicions d’ocupació i ocupació i la relació amb la salut a la Comunitat Valenciana’.

Per part seua, la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) realitzarà l’estudi sobre l’impacte de la COVID-19 en l’activitat emprenedora de les dones a la Comunitat Valenciana, i la Universitat Politècnica de València (UPV) sobre l’emprenedoria universitaria i la indústria d’animació, tot això des de la perspectiva de gènere.

Finalment, la Universitat de València (UV) farà un diagnòstic de la necessitat formativa del professorat de Magisteri en perspectiva de gènere i l’estudi: ‘Sense horaris: treball de cura i treball remunerat. Punts de col·lisió i propostes de millora des d’una perspectiva no androcèntrica”.

Així mateix, i d’acord amb els convenis subscrits, totes les universitats duran a terme actuacions de formació i sensibilització que incorporin la perspectiva de gènere de manera transversal, que aniran destinades al professorat, estudiants i personal de les universitats, amb l’objectiu d’eradicar les discriminacions entre dones i homes.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: