El Consell renova les col·laboracions amb la Universitat de València i la Universitat d’Alacant en matèria de transparència i participació

El Ple de el Consell ha aprovat tres convenis de col·laboració en matèria de transparència i participació ciutadana entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Universitat d’Alacant (UA) i la Universitat de València (UV).

Aquests convenis permeten continuar treballant durant l’exercici 2020 amb les universitats públiques valencianes per reforçar i impulsar els valors de la transparència i la participació ciutadana en l’àmbit educatiu.

En aquest sentit, la Conselleria de Transparència renova la Càtedra de Govern, Participació i Open Data amb la Universitat de València a través d’un conveni per a actuacions en matèria de transparència i bon govern, que compta amb una dotació de 40.000 euros.

Entre les activitats previstes en aquesta col·laboració destaquen les relacionades amb la formació, divulgació i sensibilització, així com investigació i desenvolupament, relacionades amb la transparència, l’accés a la informació pública, bon govern, dades obertes i integritat institucional.

Per a això, s’inclouen actuacions com la posada en marxa del Portal Observatori: Dret i COVID-19 o la investigació participada ‘Transformacions digitals i intel·ligència artificial en l’Administració i els seus serveis com a resposta a la COVID’.

Així mateix, engloba el VII Congrés de l’avanç de Govern Obert i el V Congrés de Bon Govern i Transparència de la Comunitat Valenciana; el XII Congrés de Comunicació Digital, que presta especial atenció a la dimensió local de la comunicació; a més d’altres congressos, workshop, jornades, seminaris, cursos i difusió en xarxes socials relacionats amb la matèria de l’conveni.

Universitat d’Alacant

El Consell ha aprovat, al seu torn, sengles convenis de col·laboració amb la Universitat d’Alacant amb un finançament de 30.000 euros cada un.

El primer se centra en la participació ciutadana i el foment de l’associacionisme, mentre que el segon d’ells permet renovar la col·laboració que ja existia en exercicis anteriors per al foment d’activitats en matèria de transparència, accés a la informació pública, bon govern, dades oberts i integritat institucional.

La col·laboració en matèria de participació ciutadana i foment de l’associacionisme preveu la realització d’un panell dinàmic de bones pràctiques participatives a la Comunitat Valenciana, en municipis de més de 10.000 habitants; el disseny d’un projecte per a la realització d’un diagnòstic estratègic de la situació de sector associatiu valencià; i la col·laboració en el disseny i organització d’una jornada a la Universitat d’Alacant amb entitats locals de la província sobre governança participativa.

Pel que fa a l’conveni relacionat amb la transparència, s’orienta a el desenvolupament d’accions d’informació i sensibilització a través de la celebració de conferències, fòrums, congressos i activitats anàlogues, publicacions, edicions i difusió en xarxes socials. També en matèria de formació mitjançant jornades, mòduls, seminaris i activitats anàlogues.

En totes accions es tindrà en compte la possibilitat d’adaptació a les circumstàncies provocades per l’estat d’alarma davant l’emergència sanitària per la COVID-19.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: