La Generalitat fomenta el talent de joves investigadors en matèria d’economia pública

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic, a través de la Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament, ha aprovat la concessió a la Universitat d’Alacant ia la Universitat de València de tres subvencions per al foment de la formació, la investigació i la transferència de coneixement entre el sistema universitari valencià i ladministració de la Generalitat en làmbit de leconomia pública.

En concret, tal com publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), aquestes subvencions tenen una dotació de 292.000 euros repartida en cinc anualitats, cobriran el finançament de les tesis doctorals durant un període màxim de 4 anys, per la qual cosa es podran prolongar fins al 2026, i el seu import per a aquest exercici serà de 9.600 euros. A més, preveuen necessàriament la contractació de personal investigador predoctoral.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha assenyalat que amb aquests ajuts “la Generalitat contribueix a fomentar la investigació acadèmica i el talent de joves investigadors en àrees que estan relacionades amb l’economia pública, així com dinamitzar els grups de recerca a economia pública que existeixen a la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, Arcadi España ha explicat que amb aquestes subvencions “no només proporcionem finançament per donar suport als grups de recerca, sinó que es fa un seguiment de les investigacions. D’aquesta manera, s’aconsegueix que les sinergies entre la Generalitat i el sistema universitari valencià s’enforteixin i hi hagi més col·laboració”.

“Volem contribuir a optimitzar el coneixement de la realitat en matèria de finançament de les hisendes territorials, l’anàlisi econòmica dels ingressos i les despeses públiques, els models de descentralització fiscal, així com afavorir l’orientació i l’actualització de les polítiques públiques que realitza la Generalitat”, ha apuntat el responsable d’Hisenda.

Propostes de recerca seleccionades

En concret, en funció de la puntuació total obtinguda i de les sol·licituds admeses, la Universitat d’Alacant ha resultat beneficiària d’aquesta subvenció per a una proposta de recerca per la qual haurà de presentar un projecte de recerca de tesi doctoral i per la qual rebrà una quantia total de 100.000 euros, mentres que la Universitat de València ha resultat beneficiària d’aquesta subvenció per a dues propostes de recerca, en virtut de les quals haurà de presentar 2 projectes de recerca de tesis doctorals per una quantia de 192.000 euros.

Cal recordar que, dacord amb la convocatòria per a aquest exercici 2022, els grups de recerca seleccionats han de realitzar activitats de recerca relacionades amb leconomia pública i, en concret, sobre errors del mercat i béns públics; economia del benestar; despesa pública, eficiència i equitat; finançament de polítiques de despesa; imposició i elecció pública; sistemes fiscals; hisenda autonòmica i local i federalisme fiscal.

Així mateix, han de fer activitats relacionades amb anàlisi econòmica i avaluació de polítiques públiques; dèficits fiscals i deute públic; Sostenibilitat de les finances públiques; pressupost i regles fiscals; economia pública internacional i regulació pública.

El grup de recerca ha d’estar format com a mínim tres persones investigadores doctores amb vinculació funcionarial, estatutària o contractual amb un centre de recerca i en servei actiu, un dels quals serà l’investigador o investigadora principal. Igualment, les sol·licituds de subvenció havien d’incloure obligatòriament la contractació d’un investigador de caràcter predoctoral.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: