El Consell prorroga 13 dies la prohibició de cremes agrícoles a menys de 500 metres de terreny forestal

Informació i Foto: http://www.gva.es

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural prorroga 13 dies el període de prohibició de les cremes agrícoles en terrenys forestals a la Comunitat Valenciana. Així queda arreplegat en una resolució de la directora general de Prevenció d’Incendis que es publiquen aquest dilluns en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El termini, iniciat l’1 de juny i que vencia el 16 d’octubre, s’amplia fins al pròxim 29 d’octubre i fins a eixe dia inclusivament no es podrà autoritzar, en els terrenys forestals, en els contigus o amb una proximitat menor de 500 metres d’aquells, la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyars, canyissers o matolls.

Esta ampliació del període respon a les condicions especials de perill d’incendis que provoca l’absència de precipitacions, acompanyada d’elevades temperatures, i al fet que no es preveuen canvis per als pròxims dies. Segons dades meteorològiques d’AEMET, el passat mes de setembre de 2017 ha sigut el nové més sec des de 1950, i el segon més sec dels últims 30 anys, després de setembre de 2013.

Per estos motius s’estima que les condicions de perill d’incendis no han remés prou i que, per tal d’aconseguir una prevenció més eficaç dels incendis forestals en les muntanyes o terrenys forestals de la Comunitat Valenciana, es considera convenient ampliar el període de restricció de cremes establit.

A més, queden en suspens fins al 29 d’octubre inclusivament, totes les accions o activitats arreplegades en els plans locals de cremes o en autoritzacions nominatives que contradiguen el que establix esta resolució, excepte aquelles previstes en els plans locals de crema amb regulació especial per al període comprés entre l’1 de juliol i el 30 de setembre, que es podran realitzar en el període de restricció indicat del mes d’octubre, sempre que s’ajusten als requisits establits per a l’esmentada regulació especial.

Amb caràcter extraordinari, i únicament per raons fitosanitàries, d’investigació o altres motius d’urgència degudament justificats que no permeten el seu ajornament, es podran autoritzar cremes durant el període anterior, sempre que existisca resolució en eixe sentit de la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals.

Els agents mediambientals duran a terme un reforç d’informació i accions preventives, junt amb els recursos del Servici de Vigilància Preventiva enfront del Risc d’Incendis Forestals, tant als presents usuaris de zones forestals com a aquells que es troben a menys de 500 metres d’elles, amb l’objecte de donar-los a conéixer les condicions que s’han d’aplicar durant este període.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d