El Consell presenta el pla Edificant per accelerar la construcció i reforma de centres educatius

Informació i Foto: http://www.gva.es

president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assistit a la presentació de ‘Edificant’, el pla de construcció, reforma i millora dels centres educatius, del Govern valencià; un instrument que, segons ha manifestat, permetrà “avançar a la velocitat de creuer que necessitem, per que els xiquets i xiquetes tinguen els millors equipaments possibles”.

A l’acte, que ha presentat el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i al que també han assistit el vicepresident primer de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Francesc Fernández Carrasco, i representants de nombrosos consistoris, el president ha explicat que es tracta d’una “aliança profunda entre ajuntaments i Generalitat per tal d’aconseguir allò que sols tardaríem molt més”.

El pla pretén agilitzar els tràmits i, tal i com ha exposat Marzà, permetrà els ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius. Segons ha explicat el conseller, els municipis faran les sol·licituds i la Generalitat “serà la que generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran”.

En aquest sentit, el cap del Consell ha explicat que es tractarà d’un “instrument potent i definitori del que ha de ser una educació pública, de qualitat i d’excel·lència”, per tal de dotar l’ensenyament “dels contenidors decents que es mereix” ja que, segons ha assegurat, quan va arribar al Palau l´actual Consell, “la meitat dels 1.300 centres educatius necessitaven algun tipus d’actuació”.

Puig també ha fet referència a l’informe fet públic per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) en relació al finançament, que, com ha recordat, deixa a la Comunitat Valenciana “4’2 punts per baix de la mitjana en quant al que ens pertoque en despesa educativa”.

Tot i així, el president ha destacat que “s’està fent un esforç” des de la Generalitat per invertir la tendència, amb l’augment de matriculacions de 0 a 3 anys, la contractació de 1.000 auxiliars de conversa en anglés i 750 professors per Formació Professional, el pla de gratuïtat dels llibres de text, l’augment d’un 24% en el nombre de beques o la disminució de les taxes universitàries d’un 7% per aquest any i d’un 8% per a l’any vinent.

Per la seua banda, el vicepresident primer de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha agraït “l’aposta municipalista” del Consell, al temps que ha valorat el “benefici per a la societat quan es sumen esforços i s’activa la col·laboració entre administracions”.

Compartir El Consell presenta el pla Edificant per accelerar la construcció i reforma de centres educatius

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: