La consellera Elena Cebrián assenyala que l’actual campanya presenta un caqui de gran qualitat

Informació i Foto: http://www.gva.es

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, ha assenyalat que l’actual campanya presenta un caqui de gran qualitat a la Comunitat Valenciana.

Durant la presentació de la campanya de promoció de consum de caqui persimon, organitzada pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen, Elena Cebrián ha destacat que l’inici d’esta campanya es caracteritza per una fruita de qualitat i bons calibres. La producció estimada d’esta fruita estarà al voltant o per damunt de 300.000 tones, situant-se en quantitats semblants a les de 2016.

Cebrián ha felicitat a este sector per les seues fortaleses i ha indicat que el Consell continuarà recolzant el Consell Regulador i als productors de caqui, com ve fent, en matèria d’investigació, de sanitat vegetal i d’internacionalització.

Així mateix, Cebrián ha comentat l’orientació a l’exportació d’esta fruita i la consolidació del mercat de la Unió Europea. En este sentit, ha assenyalat que en general, els enviaments de caqui des de la Comunitat Valenciana se situen en els últims anys entre el 45% i el 50% de la producció.

En 2016 es van exportar 145.705 tones de caquis des de la Comunitat (un 4,9% del total de fruita exportada) sent la principal destinació de la fruita la Unió Europea, els consumidors de la qual van rebre més del 88% dels enviaments.

Quant al valor d’estos enviaments, en 2016 les exportacions de caquis tipus persimon de la Comunitat Valenciana van registrar un valor d’uns 138,7 milions d’euros (el 4,9% del valor total de la fruita exportada des de la Comunitat Valenciana), el que va suposar el 76% dels enviaments de caqui del conjunt espanyol.

Els principals països de destinació dels enviaments d’esta fruita van ser Alemanya, Itàlia i França a l’englobar el 47% del valor de les exportacions espanyoles. Cal destacar així mateixes altres destinacions creixents en el mercat europeu, com els països bàltics, Àustria, Polònia, Holanda i Bèlgica, i tercers països com Aràbia Saudita i EUA.

L’interés creixent dels mercats asiàtics per a les produccions valencianes d’alta qualitat i ecològiques és una línia de treball que la consellera ha anunciat per als pròxims anys.

Quant a les dades d’exportació de 2017 en tones, fins al mes de juliol les exportacions d’esta fruita van ser un 36,7% superiors en quantitat al mateix període de l’any anterior i un 29,9% en valor, encara que cal tindre en compte que la campanya de caqui no concentra la seua producció en eixes dates. En import, la Comunitat Valenciana lidera amb el 72,8% les exportacions d’esta fruita en el conjunt nacional.

El caqui és una fruita de temporada entre els mesos d’octubre i febrer, que conté carotè, criptoxantina i vitamina C, potassi, sucre i glucosa, i l’activitat dels quals antioxidant genera efectes beneficiosos sobre la salut

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d