El Consell finança amb 30.000 euros la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de l’UJI

El Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana per desenvolupar diferents actuacions a través de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible de la Universitat.

Les activitats de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, amb una dotació de 30.000 euros, s’orienten a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) vinculats a l’eix ‘Aliances’ de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Aquesta col·laboració se suma a les ja aprovades la setmana passada pel ple del Consell amb la resta d’universitats públiques valencianes amb l’objectiu d’assolir els ODS directament vinculats a un dels eixos centrals de l’Agenda 2030: pau, prosperitat, planeta i persones i que compten amb un finançament de 30.000 euros cadascuna el 2021.

A través del conveni amb l’UJI el 2021 es financen activitats relacionades amb la formació, investigació, informació i documentació adreçades a l’assoliment de l’Agenda 2030. Per això, es potencia la investigació vinculada a les temàtiques de desenvolupament sostenible i cooperació internacional al desenvolupament i s’afavoreixen la creació d’aliances per al desenvolupament sostenible a escala local i global.

En aquest sentit, es desenvolupen accions com jornades, tallers i la convocatòria de premis per reconèixer treballs de final de grau, final de màster i tesis doctorals que mostrin un alt grau d’impacte als ODS, especialment a l’ODS 17 referit a Aliances. També s’hi inclou la convocatòria de projectes de recerca o la trobada ‘Aliances internacionals des de la perspectiva de gènere’, entre d’altres.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: