El Consell destina 16,5 milions d’euros a les empreses i les treballadores autònomes de la Ribera Alta per fer front a l’impacte de la COVID

La Generalitat ha destinat un total de 16,5 milions d’euros a mitigar l’impacte econòmic de la COVID-19 a les empreses i les persones autònomes de la comarca de la Ribera Alta, a través de la línia d’ajudes directes del Pla Resistir Plus i el finançament específic de l’IVF, tal com ha confirmat el conseller d’Hisenda i el Model Econòmic, Arcadi España.

“Des del Consell entenem que hem d’estar al costat de les persones emprenedores de la Comunitat Valenciana. Sabem que és difícil posar en marxa un negoci i tirar-lo endavant, per això volem donar-los el suport que necessiten per seguir endavant en els moments més difícils, com ho ha estat la pandèmia i, actualment, la situació d’escalada de preus que ha generat la invasió de Rússia a Ucraïna”, ha assenyalat el conseller.

“Per això des de la Generalitat hem dissenyat un conjunt de mesures pensades per arribar tant a grans empreses com a aquells negocis més petits, perquè sabem que de tots ells en depèn la generació d’activitat i la creació de llocs de treball al nostre territori”, ha apuntat Arcadi Espanya.

“Hem impulsat una Generalitat emprenedora, que aposta per la reindustrialització de la comarca de la Ribera Alta i la protecció de l’ocupació en un moment tan complicat com l’actual, amb un increment important dels costos energètics, de les matèries primeres i de la logística que requereix un suport ferm del Consell”, ha assenyalat el conseller.

El conseller d?Hisenda ha realitzat aquestes declaracions després de mantenir una reunió de treball amb el director general de la companyia Alnut S.L, Fernando Chocarro. A la trobada hi ha assistit també el director de l’IVF, Manuel Illueca, i l’alcaldessa de Carlet, Dolores Navarro, localitat on s’ubica l’empresa.

Alnut SL és una companyia especialitzada en alimentació infantil i productes de base vegetal que ha rebut, a través de l’IVF, 2,55 milions de la línia Grans empreses Industrials per al desenvolupament de noves inversions a les seves instal·lacions.

La companyia, que pertany al grup Foodiverse i és una de les proveïdores de Mercadona, ofereix des de purés de fruites, verdures, carn i peix, a postres lactis, batuts i alternatives vegetals al iogurt. La plantilla està formada per 110 persones i, a nivell de grup, té un equip de 2.500 persones.

Alnut S.L també ha rebut una subvenció per a la posada en marxa d’un nou sistema de dosificació automàtica, gràcies a una iniciativa del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Ajuts a grans empreses, pimes i persones autònomes

En total, l’IVF ha destinat prop de 9 milions a finançar projectes a la Ribera Alta en els darrers tres anys. En el desglossament d’aquesta quantitat, destaca tant la xifra destinada a pimes, microempreses i persones autònomes, que conformen el tipus d’empresa majoritari a la Comunitat Valenciana (6,4 milions) com la concedida a grans empreses (2,5 milions) .

Així mateix, a través del programa Resistir Plus, la Generalitat ha destinat 7,6 milions d’euros a ajudes directes a un total de 553 empreses i persones que treballen per compte propi a la Ribera Alta.

“Tenim clar que els ajuts del Pla Resistir Plus no podien excloure cap tipus d’empresa, per això estan oberts a tots els sectors productius. A més, l’IVF disposa també de línies dirigides especialment a aquells sectors que, per les seves característiques, més han patit les conseqüències de la crisi”, ha assenyalat Arcadi España.

Carlet

Després de la reunió a les instal·lacions d’Alnut, SL, el conseller ha visitat l’ajuntament de Carlet, on ha mantingut una reunió amb integrants de la corporació municipal.

“Intentem mantenir una relació fluida amb les corporacions locals perquè elles són les que tenen un contacte més directe amb la població del seu territori, coneixen millor les necessitats del teixit productiu i ens poden traslladar les seves inquietuds”, ha explicat el conseller d’Hisenda .

La localitat de Carlet ha rebut 780.000 euros en ajudes del Pla Resistir Plus, de les quals se n’han beneficiat un total de 19 persones autònomes i 15 empreses ubicades al municipi.

Es tracta de la segona ciutat de la comarca La Ribera Alta que més ajudes directes ha rebut del pla Resistir Plus engegat per la Generalitat. La primera posició l’ocupa Alzira, que ha aglutinat 2,2 milions en ajudes de què han beneficiat 93 treballadors per compte propi i 66 empreses.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: