Matet remet al Consell més d’un centenar de signatures per exigir la restitució del metge

“No és un desfoc. És una protesta en tota regla i exigim que es restitueixi immediatament el servei mèdic que ens han desmantellat”. Així s’ha manifestat l’alcaldessa de l’Ajuntament de Matet, Rosa Guillermo, que ha remès aquesta mateixa setmana un escrit a la Conselleria de Sanitat per traslladar el seu “rebuig ferm” al tancament del servei mèdic entre l’1 i el 22 d’agost.

“Ens quedem sense un recurs vital en un moment de necessitat absoluta”. “Perquè ara, als veïns que viuen tot l´any, que no són més d´un centenar, se sumen tots els residents que tenen al nostre poble la seva segona residència”, assenyala. Així que, “si ja de per si era precària l’atenció, privar-nos-en és injust, irresponsable i atenta contra la vida”, tal com ha explicat.

L’alcaldessa ha remès aquest escrit juntament amb una recollida de signatures que es va produir entre dilluns dia 1 i dimarts dia 2 d’agost. “Tan aviat com vam tenir coneixement de la decisió, la vam comunicar a la població perquè se sumés a la protesta i adjuntar un full de signatures que demostrés la ferma oposició de Matet a la decisió presa”.

L’alcaldessa defensa “un metge per al meu poble” i rebutja la decisió del Consell d’assignar durant aquestes setmanes l’assistència sanitària a la Vall d’Almonesir. “És un municipi que es troba a gairebé set quilòmetres de Matet i al qual s’accedeix per una carretera, la CV-213, quallada de corbes que constitueix en si mateixa un risc per a veïns d’edat avançada que requereixen els controls periòdics d’un metge”.

“El que ha de fer el Consell és treballar per a aquestes retallades no es produeixin i evitar que en lloc de generar riscos a la població es garanteixi lassistència mèdica. Així de senzill. Com que l’estiu es repeteix any rere any i cal preveure les necessitats de plantilles que ara, en ple agost, estan descobertes”.

Des de Matet, conclou la seva alcaldessa, “continuarem alçant la veu per un recurs que considerem que és just. Perquè el meu poble té pocs recursos però té veu per queixar-se i continuarem fent-ho fins que des de la Generalitat Valenciana ens garanteixin les prestacions bàsiques a què Matet té dret”, ha conclòs Rosa Guillermo.

Informació i Foto: Ajuntament de Matet

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: