El Consell demana a Foment que incorpori la Llei de l’Horta als estudis informatius del túnel passant de València i de l’alta velocitat València-Castelló

Informació i Foto: http://www.gva.es

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha remès un escrit al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, perquè es tingui en compte la Llei de l’Horta, impulsada pel Govern valencià, en els estudis informatius del nou eix passant nord-sud de València i de la línia d’alta velocitat entre València i Castelló.

A la carta, la consellera ha recordat que, a hores d’ara, la Llei de l’Horta està en tramitació així com el Pla d’Acció Territorial (PAT) de l’Horta. “És de vital importància que els condicionants derivats d’aquesta llei i del pla siguin incorporades durant la realització dels estudis informatius des d’un primer moment”, ha indicat Salvador.

En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que aquestes actuacions travessen zona d’horta i que, per tant, cal que el Ministeri tingui en compte els instruments impulsats pel Consell i presti “una especial atenció a la integració paisatgística, tant a nivell general com de detall “. Per això, des de la Conselleria han enviat també el text del projecte de llei, de la Generalitat Valenciana, de l’Horta de València, i la normativa del seu pla d’acció territorial perquè els tècnics del Ministeri el puguin estudiar.

Cal recordar que la Llei de l’Horta de València té prevista la seva aprovació l’any 2018, és a dir dins dels terminis d’execució dels estudis informatius que tenen fixada la seva realització en 24 mesos.

Així mateix, la consellera recorda que tot i que els estudis informatius s’han hagut de realitzar de nou atès que les declaracions d’impacte ambiental caducar, és intenció de la Generalitat “ajudar a agilitzar els seus tràmits al màxim per accelerar, en el possible, els terminis d’aquestes infraestructures tan importants per a la Comunitat Valenciana i la ciutat de València “.

També la consellera ha transmès al ministre la seva “satisfacció per la recent reunió amb el president Ximo Puig, en la qual s’ha tractat el desbloqueig de diferents aspectes clau per al desenvolupament de les infraestructures valencianes”, així com la seva confiança que “les pròximes reunions de treball entre les dues institucions donin el seu fruit i puguem seguir millorant la vida dels valencians gràcies a la col·laboració de les dues institucions “.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: