El Consell declara com a Zona Especial de Conservació sis espais naturals a les comarques centrals d’Alacant

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha informat que el Ple, celebrat a Alacant, ha aprovat la declaració com a Zona Espacial de Conservació a sis espais naturals a les comarques centrals de la província d’Alacant i quatre Zones Especials de Protecció per a les Aus, fet que suposa més de 37.150 hectàrees protegides.

Aitana Mas ha destacat que amb aquestes declaracions de protecció “el Consell continua avançant, pas a pas, en l’ordenació de la Xarxa Natura 2000 al territori valencià, en la línia de l’Estratègia de la Unió Europea per a la Biodiversitat per a l’any 2030 ”.

En concret, es tracta de la declaració com a ZEC de la Llacuna de Salines, els Salers i Caps de Villena, el Maigmó i les Serres de la Foia de Castalla, l’Arenal de Petrer, i la Serra de Salinas, totes elles a la província d’Alacant així com la gestió d’aquestes ZEC i de les zones d’especial protecció per a les aus (ZEPA) de la Serra de Salinas, el Maigmó i les Serres de la Foia de Castalla, el Riu Montnegre i el Cabeçó d’Or i la Grana .

Totes elles “són zones de gran interès mediambiental i d’especial rellevància per a la conservació de les aus, i estan integrats a la Xarxa Natura 2000, l’objectiu de la qual és protegir la biodiversitat i fer compatible la conservació de les espècies i dels hàbitats naturals amb la activitat humana”, ha indicat.

Aitana Mas ha destacat que aquest decret “fa especial èmfasi en la millora de les poblacions d´espècies protegides, així com en la coordinació de la planificació hidrogràfica, per procurar la conservació dels hàbitats naturals associats a les masses d´aigua, reduint l´impacte derivat de les necessitats hídriques” que tanta importància tenen en aquesta província.

Així mateix, ha recordat que aquest decret ha estat aprovat “mitjançant un procés participat, en el qual s’ha donat veu especialment les entitats locals afectades i tots els agents socials implicats”.

‘Pisos Solidaris’ a Castelló de la Plana

El Ple del Consell també ha acordat renovar la col·laboració, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha), amb l’Ajuntament de Castelló de la Plana i la Universitat Jaume I, per continuar amb el Programa Pisos Solidaris.

Per mitjà d’aquest conveni se cedeix a alumnes de l’UJI nou habitatges de promoció pública de la Generalitat al barri de Sant Llorenç, amb l’objectiu de “promoure la participació de l’estudiantat en la millora del barri, mitjançant la convivència i la participació a les diferents activitats”.

Aitana Mas ha destacat que, en concret, el programa ofereix a l’alumnat “l’oportunitat d’aprendre i viure en contacte directe amb el barri i alhora es fomenta la transmissió de valors solidaris i d’integració social”.

Es pretén així, incrementar “el suport social de la població resident en aquest barri i, així, possibilitar suports i/o acompanyaments dins de la intervenció comunitària per afavorir un àmbit convivencial adequat al barri”,

Dia Internacional de la Dona a la Ciència

Així mateix, amb motiu de la commemoració demà, 11 de febrer, del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, el Consell ha aprovat una declaració institucional amb què expressa el seu “ferm compromís per continuar implementant mesures públiques que contribueixin a accelerar canvis socials i culturals capaços de promoure la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i les nenes en la construcció d’un projecte de vida al voltant de la ciència i la innovació”.

La vicepresidenta ha assenyalat que per al Govern valencià és “objectiu de primer ordre potenciar i promoure projectes amb lideratge de dones, millorar-ne la visibilitat i millorar la qualitat de la seva vida professional”.

“Durant massa temps, els prejudicis i estereotips de gènere han mantingut nenes i dones allunyades del coneixement científic. Per a aquelles pioneres que van aconseguir trencar barreres, la història esborrava els seus noms i la seva aportació era invisibilitzada als avenços científics de l’època o era atribuïda als seus companys homes”, ha assenyalat Aitana Mas.

En aquest context, i per commemorar la celebració d’aquest dia, el Consell volem expressar el nostre compromís amb la ciència i la innovació, i amb això la seva aposta per aconseguir la participació plena i equitativa de les dones en la ciència.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: