El nou centre de salut Pau II d’Alacant comptarà amb Punt d’Atenció Continuada, odontologia pediàtrica i menor cirurgia, amb una inversió de 10,7 milions d’euros

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, acompanyat pel director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura, Jaime Peris, i el gerent del Departament de Salut Alacant-Hospital General, Miguel Ángel García, s’ha reunit amb l’associació de veïns Pau II d’Alacant per abordar els avenços en el procés de construcció del nou centre de salut del barri, adscrit al departament Hospital General Universitari Doctor Balmis. Està previst que el projecte dexecució de les obres es lliuri en un mes i que, posteriorment, es licitin les obres.

El futur centre de salut incrementa les prestacions d’Atenció Primària de la ciutadania d’una zona d’Alacant que ha experimentat un increment poblacional important en els últims anys a causa de l’augment de l’edificació a la zona. En concret, l?àrea d?influència del centre serà d?uns 16.620 habitants, xifra que podria arribar a superar els 20.000 en el futur perquè aquesta àrea residencial de la capital continua en expansió.

El centre s’aixecarà en una parcel·la cedida per l’Ajuntament i l’accés, tant a consultes com a Urgències i aparcament, serà per l’avinguda Cardenal Francisco Álvarez. La superfície estimada del centre és de 5.500 metres quadrats, als quals cal sumar 1.800 metres quadrats més de laparcament, i suposarà una inversió de 10,7 milions deuros. El termini dexecució de lobra és de 26 mesos.

El nou centre de salut constarà de planta baixa i dues plantes en alçada, a més de la zona daparcament, amb 56 places en superfície. La construcció es desenvoluparà en tres blocs amb connexions centrals així com patis interiors per il·luminar i ventilar les zones de circulació i espera.

A peu de carrer està previst ubicar l’àrea d’Urgències o Punt d’Atenció Continuada (amb box de parades, sala d’observació, consulta multiusos, dues consultes mèdiques i dues més d’infermeria), així com de l’àrea d’Extraccions i Tractaments (amb cinc llocs i cinc boxs per a les anàlisis, així com sala per fer electrocardiogrames).

A la planta baixa també hi haurà l’àrea de Pediatria (amb tres consultes de medicina i tres d’infermeria), l’àrea de Rehabilitació (consulta de fisioteràpia, gimnàs, tres boxs d’electroteràpia i vestuaris) i l’àrea d’Odontopediatria (amb consulta odontològica) .

Al primer pis s’obrirà l’àrea de Medicina de Família (set consultes mèdiques i cinc d’infermeria), àrea administrativa (tres despatxos, sala de reunions i vestidors), àrea maternal (consulta de llevadora, gimnàs i vestuari), àrea de Salut Sexual i Reproductiva (consulta de ginecologia, consulta d´infermeria, despatx de psicologia i despatx administratiu), àrea de Salut Mental (consulta de psicologia, consulta d´infermeria, despatx de teràpia ocupacional i sala de teràpia).

Finalment, a l’últim pis, la planta segona, hi haurà l’àrea de docència (set despatxos, cinc aules, biblioteca, sala de reunions i dos arxius), l’àrea de Conductes Addictives (consulta mèdica, consulta d’infermeria, despatx de psicologia i lavabo de presa de mostres) i l’àrea de Cirurgia Menor (amb sala de cirurgia menor, dues cabines, dos vestidors de personal, despatx clínic i sala per a la recuperació de pacients després de les intervencions ambulatòries).

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: